În nouă zile de la lansarea campaniei de prevenire și dialog comunitar „Bună Ziua”, angajații Ministerului Afacerilor Interne au mers în 256 de localități din toată țara și au interacționat cu 56 390 de cetățeni.
Ofițerii MAI au distribuit cetățenilor materiale informative privind regulile de siguranță în diferite situații de risc, de prevenire a furturilor din locuințe, de trecere a frontierei în perioada pandemică, precum și măsurile de protecție împotriva COVID-19.
„De asemenea, angajații MAI au avut întâlniri cu primarii din localitățile rurale, precum și cele amplasate în zona de frontieră. În cadrul discuțiilor polițiștii de frontieră au venit cu inițiativa de a stabili un mecanism de conlucrare, pentru crearea unui climat de securitate în zona de frontieră pentru cetățenii. Totodată, carabinierii și polițiștii au pus în discuții aspectele pe linia siguranță și ordinii publică, întru scăderea consumului de alcool și prevenirea infracțiunilor săvârșite de către adolescenții și tinerii din mediul rural. Fiind prezente în instituțiile de învățământ, grupurile mixte de ofițeri au discutat cu elevii și le-au vorbit despre respectarea regulilor de circulație și cele antiincendiare, dar și comportamentul corect în caz de alte situații de urgență, cum să solicite ajutorul unui polițist sau cum să reacționeze în cazul unui incendiu”, anunță reprezentanții de la MAI.
Campania de prevenire și dialog comunitar cu genericul „BUNĂ ZIUA!” are drept scop fortificarea dialogului dintre angajații MAI și cetățeni, constatarea problemelor cu care se confruntă și identificarea soluțiilor. În acțiune sunt implicați în jur de 3 000 de angajați ai MAI.
Un alt obiectiv pe care îl are campania este descurajarea factorului criminogen prin prezența activă a polițiștilor, carabinierilor, salvatorilor și polițiștilor de frontieră.