Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO AUR acuză SIS și MAI de abuzuri. Ar fila experții români ce oferă consultanță partidului în campanie

17 Iun. 2021, 13:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
17 Iun. 2021, 13:01 // Politica //  Petru Beregoi

Amenzi abuzive din partea colaboratorilor MAI, acțiuni de vandalizare ignorate de oamenii legii, dar și filarea ilegală a consultanților Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) sunt doar câteva dintre abuzurile și neregulile semnalate de AUR în cadrul campanii electorale și făcute publice astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, AUR condamnă implicarea organelor de drept, în special a MAI și SIS, în campania electorală și a făcut apel instituțiilor statului „să nu se subordoneze comenzilor politice și să nu împiedice buna desfășurare a campaniei electorale”.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, Vlad Bilețchi, a declarat că recent, autocarul AUR, implicat în Caravana Unirii, a fost vandalizat de o persoană în stare de ebrietate, care purta chipiu de la Partidul PACE, iar poliția nu a luat atitudine în acest sens. Ulterior, șoferul autocarului a fost amendat abuziv la Orhei, sub pretextul că ar fi staționat în timp ce debarca membrii și reprezentanții formațiunii, care participau atunci la un protest în fața Primăriei Orhei.

De asemenea, Bilețchi a semnalat și faptul că mai mulți experți din România, care oferă servicii de consultanță formațiunii, sunt filați de angajați ai SIS.

„Condamnăm aceste încercări disperate de a periclita buna desfășurare a campaniei electorale și cerem insistent instituțiilor de drept să respecte legea și să nu mai admită astfel de abuzuri”, a declarat Vlad Bilețchi.

La final, reprezentanții formațiunii au făcut apel către partidele de dreapta să respecte legea, făcând trimitere la „implicarea instituției prezidențiale în campania electorală”.

„Am criticat de fiecare dată implicarea fostului președinte Igor Dodon în campania electorală, care a mințit fără rușine că va fi președintele tuturor. Cu regret, constatăm și de această dată implicarea instituției prezidențiale în campania electorală, întrucât partidul din care a făcut parte Maia Sandu se asociază de fiecare dată cu imaginea acesteia. Le sugerăm colegilor noștri de pe flancul pro-european să nu admită încălcări ale legislației în vigoare. Legea este scrisă pentru toți și trebuie respectată”, a precizat Vlad Bilețchi.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 122 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import: 2-România, 2-Germania, 2-Turcia, 1-Spania.

Potrivit informațiilor, au fost efectuate în total 5.603 de teste, dintre care 652 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.478. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 365 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 55 în stare extrem de gravă (12 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Totodată, alte 84 persoane au fost vindecate. În total, 252.051 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 807 persoane, iar 24.600 sunt sub supraveghere la domiciliu.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate