Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Ca la examen. Tauber, printre alegătorii matinali! I s-au dat flori după votare: „Stați să vă pup”

11 Iul. 2021, 07:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 07:26 // Politica //  Realitatea.md

Marina Tauber, fosta deputată care candidează, cu nr.2 pe listă din partea Partidului ȘOR, pentru un nou fotoliu în Parlamentul Republicii Moldova, se numără printre cei mai matinali alegători. Și-a exercitat dreptul la vot la secția de votare nr.1/71 de pe strada Petru Movilă din capitală, afară fiind așteptată de o parte din colegii săi din echipă cu un buchet de flori. A recunoscut că în această zi se simte „ca la examen”.

„Azi este o zi importantă și istorică pentru țara noastră. De aia și am făcut tot posibilul ca să vin de la începutul zilei și să votez pentru o Moldovă dezvoltată, liberă, frumoasă, o țară unde cetățenii noștri pot să-și construiască viața și nu trebuie să plece în străinătate. Doresc ca, în cel mai scurt timp, cei care nu sunt aici să revină în patrie. Am votat pentru o Moldovă prosperă, pentru străzile curate și modernizate, pentru lumină în fiecare localitate, grădinițe echipate și dotate, pentru programe sociale și grija față de fiecare cetățean, categorie de vârstă și socială. Credem că Europa trebuie să fie construită aici. Sperăm și vrem ca fiecare localitate să trăiască ca în Orhei. Trebuie să rămânem stăpâni acasă”, a declarat Marina Tauber la ieșirea din secția de votare.

Întrebată cu cine a venit azi, a răspuns că cu echipa Partidului ȘOR din Chișinău. Cât despre cum își va petrece restul zilei, „voi fi în emoții. Probabil și acum vedeți că sunt ca la examen. Știu că totul va fi bine”.

A luat buchetul de flori de la colegi și a început să se îmbrățișeze cu ei.

„-Stați să vă pup pe toți!
-Noi atunci o să vrem anticipate în fiecare zi”, i-a replicat cineva din colegi.

Partidul ȘOR se află pe locul 4 în buletinul de vot, fiind înregistrat de CEC la alegeri cu o listă de 101 de candidați, numărul exact care trebuie să intre în Parlamentul Republicii Moldova. Cap de listă este liderul partidului, care nu se află în țară de mai mult timp, Ilan Șor.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 10:02 // Societate //  Valentina Buză

Asistența medicală de urgență este tot mai solicitată, mai ales în perioada estivală. Astfel, în perioada 26 iulie – 1 august 2021, intervenția ambulanței a fost solicitată de 14549 oameni. Mai mult, după acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat 5974 pacienți, dintre care 4496 maturi și 1481 copii în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

„La sfârșitul lunii iulie am s-a remarcat o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii – 2523 solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2111 solicitări, urgențele neurologice – 1960 solicitări și 1518 solicitări pe motivul urgențelor traumatologice”, se arată în comunicatul CNAMUP.

Totodată, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 68 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 87 persoane. Ulterior, 69 victime în dependență de starea lor au fost transportate la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.

În perioada de referință au fost înregistrate 197 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 69 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 23 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente și la 14 persoane care au avut intoxicație alcoolică.

În ultima săptămână a lunii iulie au fost înregistrate 127 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care șapte insolații și două sincope.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate