Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Ce s-ar întâmpla dacă Pământul și Luna s-ar ciocni? Filmul Moonfall o să ne explice

05 Sept. 2021, 18:52
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Valentina Buză
05 Sept. 2021, 18:52 // Cosmos //  Valentina Buză

Undeva, cineva s-a gândit că un eventual impact între Pământ și Lună ar fi o premisă bună pentru un film. Cum scrii un scenariu pentru un film care intră la aceeași categorie cu filme clasice precum „The Day After Tomorrow” sau „Independence Day”?

Răspunsul ni-l dă regizorul Roland Emmerich, pur și simplu, ciocnești Luna de Pământ. Interesant sau stupid, calitatea scenariului și a viitoarei pelicule, în ansamblu, rămâne la aprecierea ta.

În primul trailer al celui mai recent film al său, „Moonfall”, satelitul natural al Pământului a decis să facă omenirii o mare favoare și să-i curme suferința, prin coliziunea dintre cei doi aștri.

Moonfall – un nou film dezastru

Ai putea crede că titlul său spune aproape tot ce trebuie să știi despre „Moonfall”, dar, din păcate, sfârșitul lumii este doar o parte a poveștii. Potrivit scenariului oficial al filmului, o „forță misterioasă” este cea care pune Luna pe cursul coliziunii sale cu Pământul.

Salvarea omenirii, planetei și a țestoaselor de Galapágos depind de un executiv al NASA, un fost astronaut și, ghici ghicitoare, un teoretician al conspirației. Rolurile menționate anterior vor fi interpretate de Halle Berry, Patrick Wilson și John Bradley. „Acești eroi improbabili vor porni într-o misiune imposibilă în spațiu, lăsând în urmă pe toți cei pe care îi iubesc, doar pentru a afla că Luna noastră nu este ceea ce credeam că este”, spune rezumatul oficial al filmului.

Încă sper că în spatele acestei „conspirații planetare” nu stau, te-ai prins, extratereștrii. Nu că aș avea ceva împotriva lui E.T., dar mi-ar plăcea un film cu un scenariu nou și original, cu adevărat unic. Oricum ar fi, „Moonfall” pare că va fi un mod distractiv de a petrece o oră sau două, uitând de toate problemele reale care bântuie omenirea în acest moment.

Filmul va debuta în cinematografe pe 4 februarie 2022.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române