Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Cea mai secetoasă vară din ultimii 150 de ani din Iacutia: 1.500.000 de hectare sunt în flăcări

19 Iul. 2021, 19:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2021, 19:29 // În Lume //  Realitatea.md

Salvatorii și pompierii ruși continuă să lupte împotriva unor serii de incendii în regiunea orientului îndepărtat rus. Fumul puternic provocat de incendii a acoperit duminica orașul Iakutsk și alte cincizeci de orașe siberiene, oprind temporar operațiunile pe aeroportul orașului.

Rusia a fost afectată de incendii forestiere răspândite, acuzate de temperaturi neobișnuit de ridicate și de neglijarea regulilor de siguranță împotriva incendiilor. Oficialii locali au declarat că 216 incendii au izbucnit luni în toată țara, iar suprafața totală cuprinsă de flăcări a crescut la 1.500.000 de hectare.

Se spune că regiunea Sakha-Iacutia din nord-estul Siberiei este cea mai afectată, în timp ce peste 600 de persoane au fost evacuate în Karelia.

Trăim cea mai secetoasă vară din ultimii 150 de ani în Iacutia, a declarat reporterilor Aysen Nikolayev, guvernatorul din Yakutia.

Peste 6.500 de persoane sunt implicate în prezent în efortul de stingere a incendiilor, au declarat oficialii.

Nu ne putem vedea din cauza fumului, ochii noștri ard și, în general, fumul este foarte periculos pentru sănătatea oamenilor săteni, a spus Vasili Krivoshapkin, rezident în Magaras.

Săptămâna trecută, Rusia a angajat avioane militare în lupta cu flăcările și a aruncat 330 de tone de apă pe cele mai active incendii. Elicopterele au fost, de asemenea, trimise în regiune pentru a ajuta la transportul pompierilor și a proviziilor, au spus autoritățile.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate