Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

VIDEO Crimeea din nou INUNDATĂ: Ploile ABUNDENTE au lovit peninsula

04 Iul. 2021, 18:44
 // Categoria: În Lume // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 18:44 // În Lume //  Valentina Buză

Duminică, 4 iulie, în Crimeea au început din nou ploile abundente. Potrivit Ministerului Rusiei pentru Situații de Urgență, până la prânz, subsolurile clădirilor din raionul Krasnogvardeiski au fost inundate. În satul Sokolinoe, raionul Bakhchisarai, a avut loc un flux de noroi și gospodăriile private au fost inundate. În plus, a existat o inundație în gospodăriile private din satul Kuibishevo, raionul Bakhchisarai.

Ministerul Construcțiilor și Arhitecturii din Crimeea a raportat aproximativ 50 de case private inundate în Kuibishevo. Ca urmare a precipitațiilor, au debordat malurile râurilor Belbek și Kokkozka.

De asemenea, ploaia a creat inundații locale în Ialta.

„Plouă de astă noapte, sunt inundații (din nou – Krivoshti și Vergasova). Situația este sub control, toate serviciile orașului, precum și angajații Ministerului Situațiilor de Urgență, lucrează la sol – elimină rapid consecințele dezastrului. Ei curăță înfundarea scurgerilor de furtună, au văzut copaci căzuți, scurg apa din case”, a spus „primarul” din Ialta, Yanina Pavlenko.

În plus, din cauza precipitațiilor abundente și a apei stagnante după ploi, recent a fost observată o invazie de țânțari pe peninsulă, în special în părțile centrale și nordice.

Autoritățile au implicat dezinfectanți în lupta împotriva insectelor. În același timp, potrivit experților, reglarea numărului de insecte cu ajutorul substanțelor chimice poate afecta negativ biota peninsulei, deoarece larvele de țânțari servesc drept hrană pentru multe specii de pești și păsări.

Inundații în Crimeea:

 • La sfârșitul lunii iunie, precipitații abundente au lovit Crimeea. Ploile abundente din Kerci și Ialta au debordat malurile mai multor râuri.
 • Orașele au fost inundate, iar autoritățile ruse au anunțat evacuarea locuitorilor.
 • Alimentarea cu energie electrică din orașe a fost întreruptă.
 • În plus, ploile abundente din Ialta au spălat munți de gunoi în Marea Neagră, iar satul Ai-Vasil se afla sub grămezi de gunoi și pietre aduse de cursuri de apă.
 • La o săptămână după inundație, Ialta a fost din nou inundată.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate