Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Daniela Ciocanu, despre diagnosticul de infertilitate: „Mai puternic decât gândul nu există nimic, nici medicina”

27 Nov. 2021, 13:43
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Nov. 2021, 13:43 // Life //  Realitatea.md

Acum trei ani, prezentatoarea TV și influencera Daniela Ciocanu era proaspăt căsătorită. Toată lumea o întreba când va face un copil? A fost sinceră și a povestit că în unele cazuri trebuie mai mult timp, proceduri și bani pentru a deveni părinți. Se lupta cu diagnosticul de infertilitate. Medicul i-a spus că nu va putea avea copii pe cale naturală. Totuși, Daniela a fost o excepție. Ea și soțul său Victor au acum o fiica pe nume Miranda. Mai multe a povestit la interviul #dupacortina pentru ea.md.

Despre diagnosticul de infertilitate și minunea pe nume Miranda…

„Mai puternic decât puterea gândului nu există nimic, nici medicina. Eu cred în materializarea gândului. Până la Miranda foarte multe lucruri mi s-au întâmplat fiindcă mi-am dorit. Cum am zis, așa s-a întâmplat și atunci când a venit domnul Calaraș și mi-a spus: „Daniela, tu nu poți avea copii pe cale naturală”. Eu i-am spus: „bine, domnul Călăraș”, dar nu am acceptat vorba lui fiindcă eu sunt foarte ambițioasă și cred în gândurile mele. Am crezut că pot deveni mamă pe cale natulară.

Soțul meu insista să începem procedurile, dar eu i-am spus să aibă un pic de răbdare. În capul meu se plantase ideea că vine copilul fără eprubete și, în septembrie 2018, după trei săptămâni de vacanță în Croația, Victor mi-a spus: „gata, până aici a mers soldatul, mergem să facem procedura”.

După mai multe investigații ar fi trebuit să fac un vaccin și pur instinctiv am făcut un test de sarcină care avea două liniuțe. Am plecat la sora mea și am mai făcut unul și iarăși erau două liniuțe, oricum sora mea m-a sfătuit să dau și o analiză de sânge pentru a fi sigură (în tot acest timp soțul meu mă aștepta acasă).

Până și analiza de sânge a arătat că domnul Călăraș nu a avut dreptate, Daniela a câștigat (râde). Domnul Călăraș mi-a spus: „medicina are 5% de coridor întunecat, pe care noi nu-l putem până la sfârșit lumina și iată tu ești un caz din coridorul acela întunecat.”

Cum schimbă relația dintre soți venirea copilului…

„Noi din start am știu să facem în așa fel încât venirea copilului să nu ne afecteze viața. Am jonglat foarte bine între a fi părinți și soț și soție. Asta e super fain dacă îți reușește, astfel tu te simți alintată, iubită, protejată alături de soțul tău și transmiți asta și copilului. Avem noroc de mamele noastre care vin și petrec timp cu Miranda.

Relația noastră s-a schimbat doar spre bine, deși eu așteptam să fie altfel. Avem marele noroc că noi, ca și părinți, suntem pe aceeași undă”.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
17 Ian. 2022, 17:00 // Actualitate //  Maria Timofti

Radu Marian, deputatul PAS, a solicitat Consiliului Concurenței să facă investigații în sectoarele în care creșterea prețurilor depășește media. Într-o postare pe o rețea de socializare, el spune că investigația ar trebui făcută în special în industria alimentară, domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

„Am solicitat să fie identificați agenții economici care au majorat prețurile în mod neobișnuit (de ex. la care abaterea standard este mai mare de 4 puncte procentuale.) și să fie investigate acțiunile acestora prin prisma respectării legislației concurențiale.

Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Știu că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și sper că în scurt timp să vină și cu concluzii. Abuzurile nu pot fi tolerate.

În condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației”, a scris Radu Marian.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală