Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO De la SIS la Președinție. Conducerea AUR cere o întrevedere cu Maia Sandu. Ce vor să discute și președinta

30 Iun. 2021, 15:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iun. 2021, 15:53 // Politica //  Petru Beregoi

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au mers astăzi deja la Președinție pentru a cere o audiență cu Maia Sandu, pentru a se plânge pe niște presupuse abuzuri din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Comisia Electorală Centrală (CEC).

Liderii AUR au solicitat ca Maia Sandu să ia atitudine cu privire la așa numitele încercări ale CEC și SIS de a scoate formațiunea dată din cursa electorală, invocând că Alianța ar fi finanțată din exteriorul țării și ar avea consultanți politici din România.

După un discurs de zeci de minute pe scările Președinției, rostit de președintele AUR, Vlad Bilețchi, reprezentanții AUR au mers și au înmânat pazei Președinției un demers prin care solicită o întrevedere cu șefa statului Maia Sandu.

Amintim că, ieri, AUR protestat în fața SIS pentru că ar încerca, la indicația CEC să-i scoată din cursa electorală, datorită filărilor și monitorizării reprezentanților Alianței. Aceștia au rămas pe noapte în fața sediului SIS, unde și-au montat și câteva corturi, ca protest că directorul SIS, Alexandru Esaulenco nu i-a primit în audiență.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 15:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 15:33 // Actualitate //  Petru Beregoi

În cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi informale, pe lângă cele formale, anunțat pe parcursul vizitei.

Astfel, la invitația președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Poloniei la ONU. Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ei au abordat subiectul perspectivei de aderare a Republicii Moldova și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

De asemenea, Maia Sandu a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație.

La fel, președinta s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York – Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID). Discuția s-a focusat pe reforma justiției din Republica Moldova.

Amintim că, în cadrul vizitei de la New York, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi cu oficiali străini, printre care, Secretarul general al ONU, președintele Lituaniei.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române