Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Din lan, din beci… Varlamov comentează știrile ruse din Moldova: „Nu atinge macii mei, românule”

14 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
14 Iun. 2021, 11:46 // Life //  Realitatea.md

„Nu atinge macii mei, românule”, a exclamat Ilia Varlamov, vloggerul rus care a venit în Republica Moldova să filmeze un video blog despre romii din Soroca. Acum o zi, el a comentat, în special, știrile din Rusia din locații moldovenești. Noul video a fost publicat pe contul său de YouTube și a adunat până la ora publicării știri – 506,546 de vizualizări.

„Dudi (n.r. vloggerul Iurie Dudi) a devenit suspect în cadrul unui dosar pentru propaganda drogurilor, instanța a recunoscut FBK (n.r. fondul lui Alexei Navalnîi) drept organizație extremistă, a fost arestat Hovanski, Lukașenko (n.r. președintele Belarusiei, Alexandr Lukașenko) practică psihiatria punitivă, Sobeanin (primarul de Moscova, Serghei Sobeanin) a introdus noi restricții în capitala rusă, iar Macron (președintele Franței, Emmanuel Macran) a primit o palmă”, acesta este rezumatul video-ului de mai jos.

Video-ul a fost filmat din diferite locații. Mai întâi, într-un lan de maci, de unde Varlamov a decis să facă o glumă pe tema naționalității, adresându-se unui coleg din echipă: „Nu atinge macii mei, românule”.

S-a filmat într-o casă amenajată tradițional, pe fondalul unui covor cu elemente moldovenești, într-un beci și dintr-o construcție părăsită. A încheiat video-ul dintr-un lan cu verdeață, arătând demonstrativ că îl pișcă țînțarii.

Video-urile lui Varlamov apar în fiecare duminică, „indiferent de locul în care se află”, spune el.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 12:04
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 12:04 // Life //  Mădălina Sorokovsky

O israeliană pe numele Goet Harel Segal a donat un rinichi unui băiat de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeia s-a adresat centrului donatorilor fără să știe cine va deveni în cele din urmă beneficiarul. S-a dovedit a fi un copil din Palestina, iar acest lucru a provocat condamnări și neînțelegeri din partea familiei sale. În ciuda tuturor, femeia, cu riscul de a fi respinsă de rude, i-a salvat viața băiatului.

Donarea rinichilor nu este o practică neobișnuită în Israel. 60 la sută din familii au fost de acord să doneze organele rudelor decedate. Există, de asemenea, donatori sănătoși, care sunt gata să doneze un rinichi sau o parte a ficatului și nu numai pentru rudele lor.

Trei transplanturi de rinichi au fost efectuate recent în Israel și EAU, datorită „schimbului de rinichi” dintre cele două țări. Organele potrivite au fost găsite în altă țară și au salvat vieți.

Cu toate acestea, povestea lui Goet Segal a lui Haaretz este diferită. Rinichiul ei se potrivea unui băiat palestinian de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeile native erau împotrivă, deoarece unele dintre rudele familiei au murit din mâinile teroriștilor, dar profesoara de grădiniță din nord a decis altfel. Și chiar i-a scris o scrisoare băiatului: 

„Nu mă cunoști, dar în curând vom fi foarte apropiați, deoarece rinichiul meu va fi în corpul tău. Sper din toată inima că această operațiune va fi încununată cu succes și că vei trăi o viață lungă, sănătoasă și plină de sens”, menționează Goet. 

Bunicul, în onoarea căruia Goet Segal a făcut acest pas, i-a spus întotdeauna că trebuie să trăiască cu sens și să respecte tradiția evreiască, în care nu există o datorie mai mare decât salvarea unei vieți.

Femeia speră că actul ei va deveni un exemplu de binefăcător în perioade de nesfârșite conflicte militare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate