Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Dodon continuă să prostească presa! Persoana care trage focuri de arme în porci nu este el

08 Iul. 2021, 13:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
08 Iul. 2021, 13:05 // Politica //  Realitatea.md

Președintele PSRM, Igor Dodon, refuză în continuare să recunoască că persoana care apare într-un filmuleț video și trage focuri de armă în câțiva mistreți aflați în captivitate, este el. Liderul Socialiștilor insistă repetat că aceste imagini sunt fake și, drept dovadă, le-ar putea crea așa filmulețe chiar și jurnaliștilor.

Din anul 2009 până în ziua de astăzi, eu am participat în vreo 20 de campanii. Eu îmi aduc aminte și 2009 și 2010, nici una nu a trecut fără aberații. Noi suntem obișnuiți cu astfel de fake-uri care sunt lansate. Nu au decât să le lanseze. Ei cred că prin aceasta se va schimba ceva în preferințele alegătorilor. Noi niciodată nu am practicat așa ceva și nu vom practica față de oponenții noștri, a declarat Dodon.

Reporter: Dar Dvs apăreți în aceste imaginii și fața, și vocea se aude.

Eu pot să vă fac atâtea filmulețe, unde și Dvs veți fi la vânătoare.

Realitatea.md amintește că miercuri, 7 iulie, în mediul online au apărut imagini video unde Igor Dodon, cu o armă cu lunetă împușcă mai mulți porci sălbatici, ținuți într-un țarc. Atât ieri, cât și azi, reprezentanții PSRM refuză să recunoască că imaginile ar fi adevărate.

VIDEO Ar fi o trucare a oponenților electorali. Reacția PSRM la video în care Dodon împușcă mistreți ținuți în țarc

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate