Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

VIDEO Drumuri, deșeuri și canalizare. Planurile candidatului PAS, lansat în campania electorală de la Bălți

10 Oct. 2021, 13:23
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
10 Oct. 2021, 13:23 // Politica //  Petru Beregoi

Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți, Boris Marcoci, s-a lansat astăzi oficial în campanie electorală la Bălți, unde urmează la 21 noiembrie curent să se desfășoare alegeri locale noi.

Actualul deputat PAS, care candidează la funcția de primar al municipiului Bălți susține că a decis să se baloteze din motiv că știe cu ce probleme se confruntă „Capitala de Nord a țării” și cum să le soluționeze.

„Stimați prieteni, am decis să candidez la funcția de primar al municipiului Bălți din mai multe motive. Cunosc problemele orașului și cele ale cetățenilor. Dar știu și cum pot fi soluționate acestea. Fiind inginer de profesie, îmi propun să realizez un șir de proiecte pentru municipiul nostru: construcția unui sistem eficient de canalizare, repararea drumurilor, a trotuarelor, construcția unei fabrici pentru prelucrarea deșeurilor – un proiect mult-așteptat în Bălți. Toate aceste obiective pot fi puse în aplicare doar cu susținerea Guvernului și prin proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Îmi doresc să atragem investitori străini, care vor crea locuri de muncă bine plătite. Cea mai mare bogăție a unei țări sunt oamenii. În această campanie sunt susținut de colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate, dar contez foarte mult și pe dumneavoastră, pe încrederea dumneavoastră, pentru ca împreună să facem tot ce putem pentru municipiul Bălți. Bunăstarea unui oraș se măsoară nu în lozinci și slogane, ci în curățenie, drumuri bune, locuri de parcare și zone de parcare”, a spus Marcoci.

Amintim că, alegerile primarului municipiului Bălți vor avea loc la 21 noiembrie. Până în prezent au mai depus actele candidata neafiliată politic, Arina Spătaru, Nicolae Grigorișin, care la fel va candida independent, deși este un apropiat al fostului primar Renato Usatîi.

De asemenea, se vehiculează că, din partea PSRM-PCRM, la scrutinul din 21 noiembrie, pentru șefia Primăriei Bălți va candida Alexandr Nesterovschi.

Alegeri locale noi se vor desfășura și în alte 14 localități din țară la această dată.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală