Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

(VIDEO) Fost judecător constituțional: Ce se întâmplă cu credibilitatea CCM după decizia de ieri

16 Apr. 2021, 15:05
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
16 Apr. 2021, 15:05 // Actualitate //  Valentina Buză

Nicolae Osmochescu, judecător în demisie al Curții Constituționale, a vorbit despre imaginea și credibilitatea CCM după ce ieri, 15 aprilie, în urma deciziei de a se dizolva Parlamentul, mai mulți actori politici au aruncat critici și învinuiri asupra organului de stat.

Acesta a discutat despre faptul că indiferent de procedura și procesul în care sunt desemnați judecătorii CCM, până la final, decizia de a desemna îi revine politicului. Întotdeauna așa a fost și este. În același timp a menționat că din momentul în care judecătorul a depus jurământul se supune numai constituției și legislației în vigoare.

„Acum doi ani, când CCM era un element al statului capturat. În ziua de astăzi, CCM, are un nivel destul de înalt de credibilitate în rândul omului simplu. Funcționarii diferit vor aprecia deciziile. Indiferent de parerile și aprecierile individuale, toți trebuie să înțeleagă că hotărârile Curții Constituționale sunt irevocabile obligatorii pentru toți. Orice tentativă de a nu respecta, de a încălca, sau de a acționa contrar hotărârii, poate fi apreciat ca un act de revoltă”, a conchis acesta.

Totodată, Nicolae Osmochescu a menționat că declarațiile defondate pe care le fac iresponsabilii politici, aduc doar discordia în rândul societății. Pentru soluționarea oricărei probleme, sunt procedurile legale atât juridice cât și politice în conformitate cu Constituția. Credibilitatea Curții Constituționale depinde în primul rând de calitatea actului adoptat.

„În opinia mea, credibilitatea CCM, din 1995 și până în ziua de azi a avut și avânturi, și căderi. Tot depindea în mare măsură de personalitățile care erau propuse pentru acestă funcție și pentru hotărîrile luate. Indiferent că este o opinie separată sau disidentă, avizul adoptat de CCM, care este obligatoriu, a fost votat de marea majoritate. Noi nu trebuie să operăm cu principii și norme selective. Indiferent de decizia de ieri, credibilitatea CCM în ultima perioadă a fost în creștere”, a mai adăugat Nicolae Osmochescu.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 15:30
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 15:30 // Life //  Realitatea.md

18+

Pentru persoanele care au o rutină în dormitor sau care încă nu au devenit cu totul previzibili, dar sunt pe calea cea „rea”, Realitatea.md a găsit un articol ideal de pe un site internațional despre sănătate și a selectat 5 poziții sexuale, după care, cu siguranță, ne veți căuta să ne spuneți mulțumesc.

Atenție, este un articol pentru cei care au atins majoratul!

Leneșul. Așezați perne în spate și stați pe pat cu picioarele întinse. Partenera cuprinde talia cu picioarele, apoi își îndoaie genunchii pentru a se lăsa pe partener.

David Copperfield. Așezați o pernă sub șolduri pentru a înclina pelvisul în sus și amplificați-vă eforturile orale.

Moștenitorul Tronului. Poziția mai este cunoscută deja ca fata leneșă. Cereți partenerului dvs. să stea pe un scaun cu picioarele larg deschise.

Raftul. Nu este mult de explicat aici, pur și simplu copiați poziția unui raft. Desigur, raftul este partenerul.

Balerini. Este o poziție asemănătoare cu o mișcare din balet. Cei care au experimentat spun că e un fel de sex în aer liber.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române