Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Grijă pentru copii sau PR? Ion Ceban vrea să cumpere mere de la agricultorii care nu le pot realiza

13 Sept. 2021, 10:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Sept. 2021, 10:15 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Imaginile video șocante de ieri în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, l-a sensibilizat pe edilul Capitalei, Ion Ceban care a dispus specialiștilor din domeniul educației să intervină și să invite la discuții agricultorii care se confruntă cu asemenea probleme.

Ceban a declarat că municipalitatea va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii, iar merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

Mai mult, edilul spune că la necesitate, merele pot fi distribuite și instituțiilor medicale din Chișinău.

„Doamna viceprimar Cutasevici și Olga Ursu, am o rugăminte. Ceea ce am văzut sâmbătă, duminică cu aruncarea merelor fermierilor noștri în zona de nord este un dezastru total. Nu este normal acest lucru. Eu nuștiu ce face statul în acest sens, dar rugămintea mea este să fie identificate surse săptămâna aceasta chemați fermierii să discutăm cu ei și să asigurăm toate instituțiile educaționale, poate și cele medicale, cumpărați aceste produse, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane cu preț de 3, 4 ori mai mult. Vă rog foarte mult convovați săptămâna curentă acești fermieri și haideți să le întindem noi o mână de ajutor, dar să ne întindem și nouă o mână de ajutor pentru că merele noastre sunt de cea mai înaltă calitate”, a declarat Ceban.

Amintim că, ieri, pe rețelele de socializare au apărut imagini video cutremurătoare în care un agricultor din nordul țării ar arunca tone de mere cu un camion, întrucât nu ar avea unde le realiza.

Imaginile au fost distribuite pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă.

„Uitați-vă, oameni buni, ce roadă are omul acesta, nu are unde o da, statul nu se interesează și el o aruncă”, a declarat bărbatul care a surprins imaginile.

Deocamdată nu este clar unde au fost surprinse imaginile și câte tone de roadă au fost aruncate.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:22
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Oct. 2021, 10:22 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

După ce, ieri, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Capitalei, a fost stropit cu verde de briliant de către persoane necunoscute, o asociație obștească care poartă numele domnitorului a reacționat pe Facebook.

Membrii asociației condamnă actul de vandalism și face referire că acest incident neplăcut ar avea legătură cu gestul celor de la Partidul Acasă Construim Europa care, la fel au stropit cu verde de briliant un vicepreședinte al raionul Sîngerei care s-a vaccinat în afara rândului.

„Da, corect zice presa, pe urmele lui Cavcaliuc… Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” condamnă încă o dată actele de vandalizare care sunt comise în centrul Chișinăului, la monumentul celui care a domnit peste aceste pământuri aproape 50 de ani, simbolul nostru național, Ștefan cel Mare și Sfânt. Ne doare și regretăm enorm că acești depravați ai societății, asemenea acelui partid politic spoiler, despre care, știți voi, am mai vorbit, care, nu știm să vă spunem, involuntar sau conștient, au profanat acest simbol al neamului, au ales să-și manifeste nemulțumirile într-un asemenea hal. Considerăm că, prin acest gest, s-a adus o ofensă nu doar la adresa simbolurilor naționale, ci și la adresa noastră, a întregului popor. Descalificăm cu fermitate aceste acțiuni total lipsite de respect și inconștiente ale acestor nimicuri ai societății”, se precizează în mesajul asociației.

În aceeași postare, membrii Asociației Obștești Ştefan cel Mare şi Sfânt spun că autoritățile de la Chișinău trebuie să ia măsuri în acest caz, iar monumentul să fie păzit non-stop de ostași sau carabinieri.

„Tragerea la răspundere penală a celor care se încumetă să recurgă la astfel de gesturi este „un cel puțin” necesar pe care trebuie să-l facă autoritățile. În acest sens, asociația își rezervă dreptul de a se adresa Ministerului Apărării sau Inspectoratului General de Carabinieri pentru a pune 24 de ostași să păzească non-stop acest simbol, pentru ca astfel de cazuri inacceptabile să nu se mai repete. Contăm pe receptivitatea lor”, se mai arată în mesajul asociației.

Amintim că ieri, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Capitalei, a fost vandalizat astăzi de către persoane necunoscute. Indivizii au stropit monumentul cu verde de briliant și au fugit de la fața locului într-o direcție necunoscută, scrie Deschide.md.

Potrivit sursei citate, polițiștii de patrulare au fost cei care au stabilit la fața locului că postamentul monumentului a fost stropit cu verde de briliant.

Oamenii legii interprind toate măsurile legale pentru a stabili identitatea făptașilor cu ulterioara sancționare a acestora.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău