Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

VIDEO Isprava unui tânăr ingenios! Și-a tatuat pe braţ codul QR de pe certificatul de vaccinare anti-COVID

23 Aug. 2021, 16:26
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
23 Aug. 2021, 16:26 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un băiat din Italia a venit la un salon de tatuaje cu o solicitare neobișnuită: clientul dorea ca un artist să-i tatueze un cod QR pe ​​braț. Acum, după cum crede tânărul, nu va trebui să poarte cu el telefonul pentru a arăta certificatul electronic Digital Green Pass, care indică faptul că nu are coronavirus, a raportat Mirror

Studentul în vârstă de 22 de ani, a găsit o metodă ingenioasă de a prezenta certificatul său de vaccinare, fără a-l avea, defapt, cu el. Tânărul și-a tatuat pe braț codul QR de pe documentul Green Pass.

Așadar, la intrarea într-un restaurant sau cinematograf, acesta va putea doar să-și ridice mâneca și să-și arate tatuajul de pe brațul stâng, care, odată scanat, va demonstra că a fost imunizat împotriva COVID-19.

Studentul a declarat că a vrut să își tatueze ceva neobișnuit și spune că deja a adunat multe vizualizări pe rețelele de socializare, unde a publicat video cu momentul când își făcea tatuajul.

Se remarcă faptul că la scanare, codul arată prezența unui certificat electronic al Digital Green Pass, ceea ce înseamnă că bărbatul este vaccinat, are un rezultat negativ al testului coronavirus sau a fost bolnav recent.

Spre surprinderea internauților, ideea clientului funcționează. Tânărul a publicat  momentul în care intră într-un McDonald’s pentru a verifica dacă funcționează codul QR tatuat. Din imagini se poate observa cum băiatul își fotografiază tatuajul, după care paznicul îi scanează poza de pe telefon. Într-un final, acesta a reușit să-și cumpere un burger.

Green Pass a fost introdus pentru prima dată în Italia în iunie pentru a facilita călătoriile în Europa și participarea la evenimente majore.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 12:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Oct. 2021, 12:33 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Un act de constatare a fost emis pe numele primarului orașului Rezina, Simion Tatarov. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică.

Potrivit materialelor din dosar, subiectul se află la al doilea mandat de primar, pe care la obținut în rezultatul alegerilor locale din 2019. Acesta deține și calitățile de fondator și administrator în cadrul unei firme individuale. Astfel, în ianuarie 2020, firma sa a semnat cu Primăria orașului Rezina, reprezentată de o persoană terță, viceprimarul orașului, un contract de comodat prin care a fost închiriat un automobil de model Toyota Land Cruiser în folosul primăriei.

„Deși în contract, la reprezentantul primăriei, era indicat numele primarului, atât contractul cât și actul de primire – predare, întocmite în aceeași zi, au fost semnate de către viceprimar. Mai mult decât atât, în baza materialelor de control ale Inspecției Financiare, care a fost sesizată în cadrul controlului de către inspectorul de integritate, Virgiliu Bardă, se rezultă că în iulie 2015, primarul i-a delegat fiicei sale împuternicirile depline în cadrul firmei până la expirarea mandatului său de primar.

Totodată, ca urmare a utilizării automobilului a fost admisă și depășirea parcursului limită, stabilită de Consiliului orășenesc Rezina. Respectiv, pentru ani 2016, 2017 și 2018, la achiziționarea motorinei a fost decontată în plus suma de peste 15 mii de lei”, se arată într-o notă informativă.

Însă, inspectorul de integritate, Virgiliu Bardă a mai determinat că la semnarea acestor acte cu primăria, din partea firmei respective a participat o altă persoană, care nu avea împuternicirile legale pentru a încheia asemenea acte juridice, fiind utilizată doar pentru scopul de a evita un conflict de interese.

Potrivit informațiilor, în cadrul controlului primarul a invocat că automobilul a fost închiriat pentru doi specialiști din primărie și a utilizat autovehiculul din firma sa pentru a nu admite cheltuieli suplimentare din bugetul autorității. Totodată, subiectul a menționat că în perioada vizată a asigurat și funcția de șofer și nu au fost percepute plăți pentru toate aceste acțiuni.

Referitor la semnarea contractului de către viceprimar sub numele său, acesta a declarat că viceprimarul este responsabil de activitățile ce vizează gospodăria primăriei. Inspectorul de integritate a apreciat critic argumentele subiectului și a concluzionat că primarul nu s-a conformat legislației ANI – prin declararea conflictului de interese și nu așteptat o soluție în acest sens, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, primarul riscă să rămână fără mandat și să nu mai acceadă în funcție publică sau de demnitate publică, timp de 3 ani.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie