Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

(VIDEO) La beție și-a ucis amicul în bătaie, iar acum este cercetat penal. Ce riscă bărbatul vinovat

25 Mai 2021, 13:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Mai 2021, 13:51 // Societate //  Valentina Buză

A consumat băuturi alcoolice împreună cu amicul său, s-au certat, iar apoi s-au luat la bătaie, iar acum, un bărbat de 32 ani, originar dintr-o localitate din raionul Telenești, este suspectat de cauzarea leziunilor grave amicului său. Ca urmare a incidentului, celălalt bărbat a decedat.

„Cazul a avut la loc 22 mai, iar polițiștii au fost sesizați de o locuitoare a satului Dumbrava. Aceasta a comunicat că între doi bărbați s-a iscat un conflict, care a generat în bătaie. S-au deplasat la fața locului, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani și un echipaj medical, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.  Ajunși, medicii au întreprins toate măsurile pentru a acorda ajutor medical, dar au constatat decesul bărbatului, care s-a dovedit a fi în vârstă de 32 de ani, locuitor al raionului Rezina”, spun oamenii legii.

Suspectul a fost audiat, iar ulterior și-a recunoscut vina, declarând că locuia împreună cu victima într-o locuință pe care o închiriau în satul Dumbrava.

Totodată, potrivit informațiilor, în timpul altercațiilor suspectul a îmbrâncit victima care a căzut jos lovindu-se cu capul de un scaun, urmare la ce și a survenit decesul.

Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat și era anunțat în urmărire penală de IP Telenești.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii și riscă închisoare de la 12 la 15 ani.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 13:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Dec. 2021, 13:11 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Ședință cu năbădăi la Bălți, acolo unde se examinează astăzi demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea candidatului partidului „ȘOR” din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale de la Bălți. După ce magistrata Natalia Costaș a refuzat să întrerupă ședința de judecată la solicitarea avocaților Partidului ȘOR”, ultimii au cerut recuzarea judecătoarei.

Cererea de recuzare a fost pronunțată verbal, iar între timp instanța a anunțat o nouă pauză în acest proces.

Examinarea cauzei urmează a fi transmisă aleatoriu unui alt judecător. Potrivit avocaților „ȘOR”, sunt suspiciuni asupra integrității magistratului.

Amintim că, hotărârea Comisiei, privind anularea înregistrării candidatului Partidului Șor în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință.

Potrivit raportorului, Pavel Postică, membru CEC, Marina Tauber, ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală. Suma invocată se referă la cheltuielile pentru mâncare ale activiștilor formațiunii.

Între timp, Marina Tauber a contestat decizia CEC la Curtea de Apel Chișinău. În demersul său, Marina Tauber cere instanței să anuleze hotărârea ca fiind „nefondată”. Avocații consideră că Partidul Șor este „vătămat în drepturile sale”.

Realitatea.md precizează că, potrivit datelor din baze deschise, Natalia Costaș a fost inițial grefieră la Judecătoria Bălți, în 1997, 12 ani mai târziu fiind transferată în funcția de consultantă. În 2013, a fost promovată ca asistentă judiciară pe o perioadă scurtă în aceeași instanță, însă până-n 2015 a exercitat o asemenea funcție deja la Curtea de Apel Bălți.

Anume în anul 2015 a fost numită în funcția de judecătoare la Judecătoria Bălți pe un termen de cinci ani. La finalizarea acestei perioade, în vara lui 2020, Natalia Costaș a devenit judecătoare până la atingerea plafonului de vârstă.

Alte detalii aflați în articol.

Despre judecătoarea din cadrul Judecătoriei Bălți care va examina dosarul „CEC vs. Marina Tauber”

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală