Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Lista problemelor sexuale cu care se confruntă bărbații. Sexologă din Moldova: „Cer ajutor mai rar”

27 Nov. 2021, 18:25
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Nov. 2021, 18:25 // Life //  Realitatea.md

Problemele erectile, ejacularea rapidă și lipsa poftei sexuale ar fi primele cauze pentru care bărbații merg la un specialist. Sexologul moldovean Natalia Pavalache susține că bărbații pot lupta cu anxietatea, o pot îneca în alcool, însă atunci când apar problemele erectile, se îndreaptă spre ușa specialiștilor. Chiar și așa, Natalia Pavalache se declară mândră de faptul că are în calitate de clienți mai mulți bărbați decât femei, asta în contextul în care în societatea noastră există o reticență.

„Eu sunt foarte mândră că am mai mulți bărbați decât femei, sunt mândră pentru că bărbații cer ajutor mai rar. Tot timpul la un psiholog vor fi mai multe paciente decât clienți. Bărbații dacă pot lupa cu anxietatea, să anestezieze cu alcool, atunci când erecție nu-i, atunci ei vin. Lipsa de erecție, ejacularea rapidă și conflicte în cuplu. Și ferestruica asta, intrarea asta în materie ar fi mai degrabă când corpul nu funcționează așa cum ar fi vrut persoana, panele erectile sau nu mai au dorința sexuală. Acesta este prima cauză de consultare la femei. Am din ce în ce mai mulți bărbați care se confruntă și eu sunt sigură că Moldova există o mulțime de bărbați care se confruntă cu problema asta – nu au dorință sexuală”, a declarat Natalia Pavalache în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Mai mult decât atât, specialista în sexologie susține că în societatea noastră s-a format un stereotip care prevede că bărbatul moldovean tot timpul vrea să facă sex.

„Masculinitate și virilitate. Ca un bărbat să recunoască că nu are dorință sexuală, asta este foarte dificil. În societatea noastră bărbații vor tot timpul. Cum tu să spui că eu nu vreau? Nu vreau ăsta… deseori nu vreau cu partenera. Nu pentru că nu o mai iubesc, nu o mai doresc, dar e din cauza presiunii. Sunt mulți bărbați care pot funcționa singuri, cu pornografie, masturbare, însă atunci când sunt cu partenera să-și pună atât de multă presiune încât adrenalina să ucidă orice erecție”, a concluzionat Natalia Pavalache.

Realitatea Live

16 Ian. 2022, 19:18
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Ian. 2022, 19:18 // Life //  Petru Beregoi

Maestrul Emerit al Artei, pictorul și artistul plastic Andrei Mudrea, născut pe 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie de către Ministerul Culturii.

„E prematur să vorbim despre Andrei Mudrea la timpul trecut, de aceea o să menționăm aici că opera acestui discipol al lui Mihai Grecu, îi poartă amprenta, este și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească. Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă-obiect, fondator și membru al „Grupului Zece”, creația plasticianului Andrei Mudrea consemnează o evoluție ce marchează mai multe etape de ascensiune. Ea poarta un mesaj individual, cu caracter profund filosofic, corespunzătot aspirațiilor artistice,  raportate la schimbările ce intervin în ambianța culturală națională. Andrei Mudrea va rămâne în amintirile noastre  ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg. În expoziții comune, lucrările lui Andrei Mudrea au ajuns a bucura inimile prețuitorilor de artă din Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea se află în numeroase colecții publice, cum ar fi cele ale Ministerului Culturii, Chișinău (R. Moldova); precum și la Ministerul Culturii, Moscova (Rusia); Fondul Uniunii Artiștilor Plastici, Chișinău (R. Moldova); Fondul Artiștilor Plastici, Moscova (Rusia); Muzeul Național de Artă, Chișinău (R. Moldova); Muzeul Literaturii Române „Mihail Cogălniceanu”, Chișinău (R. Moldova); Muzeul „Alexei Mateevici”, Chișinău (R. Moldova), dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Artistul s-a bucurat, în cei 67 de ani hărăziți pe pământ, de mai multe premii și distincții, iar publicul îl va putea revedea pe marele artist în fiecare din picturile sale, dar și în filmele documentare despre viața și creația sa, ori în cele artistice, cu participare în roluri episodice.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală