Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

VIDEO Marijuana din buzunarul Natei Albot! Jurnalista oferă detalii exclusive: Eram sigură că mi se fabrică un dosar

16 Aug. 2021, 11:26
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
16 Aug. 2021, 11:26 // Life //  Realitatea.md

Jurnalista Nata Albot deschide cărțile cu privire la retragerea sa din cursa electorală de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate și istoria celor 0.78 de grame de marijuana care ar fi fost găsite într-un pachet de țigări de-al Natei. Jurnalista și activista susține că acesta era un dosar pregătit încă pe timpurile lui Plahotniuc pentru faptul că era prea vocală. 

Eu nu știu ce a fost acolo. Nu am mirosit. Nu l-am ținut în mână. Totul s-a dus la o expertiză. Acea expertiză nu se mai întâmpla o lună, a doua lună, nu se întâmpla a treia lună, li se stricau aparatele. Eu eram aproape sigură că mie mi se fabrică un dosar. Mi s-a spus că expertiza a avut loc, dar noi nu avem din ce face nicio acțiune în plus pentru că este o cantitate mică. 

De asemenea, Nata a oferit mai mult detalii despre cum s-a petrecute acest eveniment pe Aeroportul Internațional Chișinău. Jurnalista afirmă că polițistul de frontieră a avut un comportament foarte ciudat.

Eu trec și el mă întreabă: Ce aveți în buzunar? Un pachet de țigări de-al prietenului meu. Scoateți-l. Foarte demonstrativ face așa(arată cum scutură pachetul de țigări). Asta înseamnă că atât de des se întâmplă ca oamenii să poarte în pachetele de țigări asemena chestii? Hai să admitem că eu foarte tare voiam să duc ceva cu mine. Băgam eu asta într-un pachet de țigări? Eu nu fac legătură. Eu cred că acesta este un incident.

Ulterior, în urma acestei întâmplări, Nata Albot afirmă nu s-a mai întâmplat nimic. Nu a semnat nicio foaie sau orice alt document în acest sens. 

Eu eram sigură, în 2016, când vedeam cum se tărăgănează lucrurile și nu mi se comunică cei acolo și cum, că mie mi se va băga acolo un praf […] Și când mi s-a comunicat că: acolo nu este nimic, nu aveți de ce să vă îngrijorați. Noi nu avem din ce să vă facem dosar. 

Totuși, producătoarea afirmă că până la plecarea lui Plahotniuc din țară, aceasta a stat pe baricade, fiind pregătită că acel incident să fie scos în spațiul public fabricat și fake-uit. 

Într-un final, atunci când informațiile au ajuns în vizorul opiniei publice, Nata Albot susține că s-a simțit eliberată. 

Eu am simțit o ușurare. Odată ce aceasta a ieșit în public în acel context, eu nu mai aveam de ce să-mi fac griji. Tot ce a apărut atunci în preajma alegerilor sunt lucruri… eu nu am văzut niciodată documentele astea. Eu nu am semnat nimic. Totul a fost scris pe genunchi, a concluzionat Nata Albot. 

De asemenea, Nata Albot a povestit cum s-a retras de pe lista PAS și cum a fost gestionată acea situație de criză.

Amintim că, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție, a prezentat în perioada campaniei electorale informații precum că asupra unui candidat cu nr.8  pe lista unui partid înregistrat la CEC în electorală – s-a găsit o cantitate infimă de marijuana. Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut informația că această persoană ar fi Nata Albot, candidată pe lista PAS.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 09:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 09:45 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Potrivit datelor puse la dispoziția Ministerului Educației și Cercetării de către conducătorii instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, situația epidemiologică înregistrată în ultima săptămână este următoarea:

Șase instituții sunt în carantină, dintre care 57 de clase și 37 de grupe.

Totodată, rata de vaccinare este cea mai mare la învățământul profesional tehnic (86,1%). Este urmat de învățământul superior cu 85,92%, după care învățământul primar, gimnazial și liceal cu 84,21%. Clasamentul îl încheie învățământul preșcolar cu 75,38%.

În total sunt 709 cazuri active de COVID-19 în toate treptele de învățământ din țară.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală