Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Moldova va mai beneficia, în august, de câteva loturi de ser anti-COVID! Țările care ne sar în ajutor

03 Aug. 2021, 12:46
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 12:46 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Noi loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge, în curând, în țara noastră. Unele fac parte din contractele guvernării de la Chișinău cu companiile producătoare, iar altele sunt donații.

Potrivit informației prezentate de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, două loturi de ser vor fi donate de Letonia și Lituania.

„Informăm că pe parcursul lunii curente, luna august, dar și pe parcursul lunii septembrie vom recepționa donații din partea țărilor: Letonia, 30 000 de doze de vaccin AstraZeneca și din partea Lituaniei, 26 500 de doze cu termen de valabilitate cu trei luni. Le mulțumim mult pentru ajutor. Înn acest sens au fost deja semnate actele necesare”, a declarat Cernelea.

De asemenea, în luna august un alt lot de Pfizer va ajunge la Chișinău, doze din lotul contractat de minister.

„Urmează în săptămâna curentă să mai recepționăm din acest lot contractat un număr de 7 020 doze de vaccin. Conform discuțiilor permanente pe care le avem cu compania Pfizer, avem promisiunea ca după data de 12 august loturile vor fi mai mari, posibil chiar de 2 ori pe săptămână.”, a mai adăugat secretarul de stat.

Până în prezent, 1 008 885 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră, iar 469 986 persoane au fost complet imunizate.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române