Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO Momentul în care IGPF pune la pământ trei persoane la Edineț! Unul avea și un cuțit în buzunar

15 Sept. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Sept. 2021, 13:32 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Reprezentanții Poliției de Frontieră au publicat imagini video de la reținerea celor patru cetățeni străini și a avionului gol de la Edineț, însă utilizat pentru contrabanda cu țigări.

IGPF anunță că în prezent a fost inițiată o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.362 și art.262 al Codului Penal al Republicii Moldova.

„Cei patru bărbați sunt reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul de detenție temporară din cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni. Avionul a fost indisponibilizat pe teritoriul Aeroportului Internațional Mărculești până la finalizarea cercetărilor și luărea măsurilor legale ce se impun. De menționat că cercetările continuă, fiind în acest sens efectuate percheziții în diferite locații suspecte, precum și investigațiile pe caz sunt realizate și de autoritățile de competență ale statelor vecine. În repercursiune, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a dispus inițierea unor cercetări interne pe faptul dacă polițiștii de frontieră au fost sau nu implicați în această infracțiune”, se arată în comunicat.

În urma operațiunii de ieri a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră la Edineț, au fost reținute patru persoane, dintre care trei cetățeni sunt ai Ucrainei, iar altul e din Belarus. Totuși, IGPF anunță că două persoane au reușit să fugă, iar aceștia nu au fost depistați.

În cadrul conferinței de presă, responsabilii instituției susțin că încă nu au primit un răspuns de la autoritățile din România cu privire la depistarea țigărilor de contrabandă.

Șeful IGPF, Rosian Vasiloi susține că au avut informații mult mai devreme despre posibilul caz, iar prin urmare au avut timp să ia legătura și cu autoritățile din Ucraina pentru a colabora.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 07:59
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 07:59 // Life //  Realitatea.md

Daniela Bejan are 20 de ani, este din Oxentea, Republica Moldova și studiază Turism la Chișinău. Apariția tinerei pe scena show-ului SuperStar România a stârnit zâmbete, lacrimi și alte emoții pe chipurile juraților.

Daniela este apropiată de bunica sa, aceasta a crescut-o încă de când era mică. Părinți au divorțat încă de când era micuță. Acum, Daniela se emoționeaza tare când vorbește despre divorțul părinților, pentru că a fost afectată.

Părinții muncesc în străinatate și o ajută pe Daniela să-și continuie studiile. După ce va termina studiile, Daniela speră că se va muta în București alături de iubitul ei, Robert, un român din Buzău. S-au cunoscut într-o tabără pentru copii din Transnistria.  În momentul în care a împlinit 18 ani, Daniela le-a zis părinților că  pleacă să își vadă iubitul, scrie superstar.protv.ro.

La SuperStar România, tânăra a interpretat piesa Sous le ciel de Paris, de Edith Piaf.

VIDEO The Artist Awards: 4 artiști moldoveni – în topurile din România. Cu ce au impresionat vedetele

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române