Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Neașteptat! Krasnoselski îi mulțumește Maiei Sandu. Ce l-a făcut să-și exprime gratitudinea către președintă

23 Iun. 2021, 11:40
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Iun. 2021, 11:40 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu „mulțumiri și recunoștință” către președinta țării, Maia Sandu, pentru faptul că a dispus ca 10% din numărul total de vaccinuri împotriva coronavirusului, trimise în Republica Moldova să fie redirecționate în Transnistria, precum și loturi importante de echipamente medicale.

Potrivit presei din regiune, declarațiile au fost făcute de Krasnoselski la ședința acestuia cu așa numita conducere a Tiraspolului și a pretinșilor consilieri din cadrul „Consiliului municipal”.

În timpul dialogului, Vadim Krasnoselski a menționat că 10% din numărul total de vaccinuri coronavirus trimise în Moldova merg în Transnistria, fiind vorba de vaccinuri precum Pfizer, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

„Acesta este un bun exemplu de cooperare umanitară. Sincer, aceasta este decizia doamnei Sandu, președintele Moldovei, pentru îi sun foarte recunoscător”, a menționat liderul separatist.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat speranța că această cooperare umanitară va continua în și în viitor.

Precizăm că, ultimul lot de vaccin oferit regiunii din stânga Nistrului a fost de Sputnik V, săptămâna trecută, fiind vorba de 22 de mii de doze. Regiunea transnistreană a beneficiat și de vaccinuri oferite gratuit atât de România, cât și de Organizația Mondială a Sănătății, prin programul COVAX.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate