Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

VIDEO Neînfricatul motan Vasea, care a pus pe fugă un urs într-o pădure din Rusia. Stăpânul: Vasea, nu trebuie Vasea

05 Aug. 2021, 08:30
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
05 Aug. 2021, 08:30 // Life //  Realitatea.md

Un videoclip senzațional surprinde momentele în care un motănel câștigă o luptă teritorială cu un urs brun. Imaginile au fost filmat pe 31 iulie de un grup de pescari, într-o pădure din nordul regiunii rusești Irkutsk. Potrivit infomațiilor, pescarii se aflau în apropierea râului Angara, lângă Ust-Ilimsk, când un urs brun tânăr s-a apropiat de tabăra lor.

Ursul a ajuns la câțiva metri distanță de focul de tabără, când motanul Vaea, luat și el în expediție de stăpânii lui, a intervenit și a sărit între urs și grupul de persoane.

Clipul, care a fost filmat de Serghei Tarasov, arată pisica înfoiată, cu spatele și coada arcuite, pe poziție de „luptă”. Ursul părea nedumerit de curajul incredibil arătat de micuța felină. Motanul a rămas ferm pe poziție chiar și atunci când ursul s-a ridicat pe picioarele din spate.

Pe filmare, pescarii sunt auziți încercând să-l determine pe Vasea să se retragă.

Vasea, pleacă de acolo am spus! Uită-te la el, nici măcar nu se mișcă! Nu știam că am o pisică atât de curajoasă!”, spune stăpâna pisicii. „Da, și îl certi acasă pentru că rupe tapetul!”, completează un bărbat.

După câteva minute, ursul a părăsit tabăra, dar pisica a rămas pe loc până s-a asigurat că acesta a dispărut de tot în pădure.

Clipul a fost postat online de o persoană care a explicat că pescarii au rămas pe loc când a apărut ursul pentru că era cel mai înțelept lucru pe care puteau să-l facă. Dacă ar fi fugit, cel mai probabil ursul i-ar fi atacat. Motanul a fost „elementul surpriză”, care l-a dezarmat pe prădător. „Indiferent cât de mică este pisica, postura și sunetul scos este amenințător și sperie animalele mari”, a spus Vladimir Vlasov, persoana care a postat pe internet clipul.

VIDEO Confruntare pentru mâncare dintre o vulpe sălbatică și un pisoi. Cine a plecat cu coada-ntre picioare?

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie