Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) PDM s-a lansat în campania electorală. Filip: Vrem să dăm un restart Republicii Moldova

27 Mai 2021, 10:42
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Mai 2021, 10:42 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

„Din 2019, Moldova s-a oprit în loc! Țara s-a blocat! În ultimii doi ani nu s-a făcut nimic mai bun decât am făcut noi când la guvernare era Partidul Democrat din Moldova”! Astfel s-au lansat, astăzi, democrații în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Liderul formațiunii, Pavel Filip susține că vrea să vadă „Moldova altfel”, iar pentru asta are nevoie de susținerea alegătorilor.

Rând pe rând, la tribuna principală s-au perindat membrii PDM care, în discursurile lor, au lansat mai multe promisiuni care vor fi îndeplinite doar dacă PDM va ajunge în viitorul Parlament.

Planul de țară al democraților „Moldova altfel” prevede și reformarea Ministerului Afacerilor Interne, reformarea domeniului de învățământ și îmbunătățit sectorul securității și apărării.

Anterior, liderul democraților a declarat că este sigur că PDM va ajunge în Parlament după alegeri și va face diferența în Legislativ, deși sondajele arată că democrații nu ar urma să treacă pragul electoral.

Pavel Filip a mai spus că PDM s-a reformat și „și-a învățat lecția”, iar în cadrul formațiunii au rămas cei care se regăsesc în noile principii, după care se conduce PDM.

Amintim că, pe listele electorale ale PDM sunt 103 deputați care urmează să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Lista cuprinde 55 de bărbați și 48 de femei.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 16:20
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
25 Iun. 2021, 16:20 // Alegeri //  Petru Beregoi

Cu pași mărunți, dar siguri ne apropiem de ziua alegerilor parlamentare anticipate, când urmează să delegăm noi deputați, care să ne reprezinte interesele pentru următorii patru ani. Ținând cont de faptul că suntem în plină pandemie de coronavirus, sunt un set de reguli care trebuie respectate de fiecare cetățean, atunci când va merge la secțiile de votare. Astfel, Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat un spot video prin care informează oamenii despre regulile ce trebuie respectate.

Înainte de a ne porni de acasă spre secția de votare fiecare cetățean trebuie să se asigure că are asupra sa, buletinul de identitate, masca de protecție și un stilou pentru a semna în lista electorală.

Ajunși la secția de votare, dezinfectați-vă mâinile, puneți-vă masca de protecție, astfel încât să acopere în totalitate gura și nasul.

Prezentați buletinul de identitate operatorului și funcționarului electoral, cu scoaterea măștii pentru câteva secunde, pentru a fi identificați. Ulterior, semnați în lista electorală cu stiloul, care l-ați luat de acasă.

Luați buletinul de vot și mergeți în cabina de vot, unde veți aplica ștampila în dreptul candidatului preferat. Buletinul de vot se pliază (îndoaie) și se aruncă în urna de vot.

La ieșire se recomandă să vă dezinfectați mâinile.

Precizăm că, alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Până la ziua alegerilor au rămas două 16 zile. În cursa electorală s-au înscris în total 23 de concurenți electorali, printre care 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

 
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!