Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Plante de cânepă, crescute și îngrijite într-o seră din Glodeni. „Vinovatul”, un bărbat de 66 de ani

02 Iul. 2021, 09:19
 // Categoria: Homepage // Autor:  Valentina Buză
02 Iul. 2021, 09:19 // Homepage //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, locuitor al satului Fundurii Noi din raionul Glodeni, riscă până la doi ani de închisoare după ce în grădina lui au fost depistate sute de plante de cânepă.

Potrivit informațiilor, acestea au fost găsite în cadrul operaţiunii speciale „MAC 2021”, desfășurate de oamenii legii. Astfel, polițiștii interprind acțiuni de investigație pentru prevenirea și combaterea cazurilor de cultivare și păstrare a substanțelor narcotice.

„La 1 iulie curent, polițiștii din Glodeni au depistat în gospodăria unui bărbat de 66 ani, locuitor al satului Fundurii Noi din același raion, circa 250 de plante de cânepă, bine îngrijite, care creşteau într-o seră special adaptată pentru cultivarea plantelor”, se arată în comunicat.

În context, plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor, iar ulterior vor fi nimicite.

Pe acest fapt a fost pornit un proces penal, iar bărbatul riscă amendă în mărime de la 950 la 1250 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 2 ani.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:32
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:32 // Life //  Valentina Buză

Peste 200 de persoane s-au adunat la inaugurarea primului pian stradal din Capitală care a avut loc sâmbătă, 31 iulie curent, în Scuarul Cehov. Astfel, potrivit organizatorilor, după ce a fost tăiată lenta roșie, în scenă a urcat Mark Oselski pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău.

„Mark Oselski a uimit publicul cu compoziții proprii, cât și melodiile celebrilor muzicieni și compozitori. Scuarul Cehov a prins viață datorită emoțiilor și aplauzelor furtunoase care erau la finalul fiecărei melodii cât și în timpul interpretării”.

Mai mult, organizatorul evenimentului, dar și administratorul Cafenelei „Cafea la Teatru”, Jan Solcan a menționat că a fost surprins de numărul mare a vizitatorilor și a fost inspirat pentru a continua cu astfel de evenimente pentru a promova muzica la pian și a oferi posibilitatea celor ce învață să cânte la pian dar nu au acasă pentru a exersa, să o poată face în scuarul Cehov, în combinație cu natura și aerul curat.

„Atenția oaspeților a fost sustrasă de un experiment organizat de Mark Oselski, acesta a invitat o domnișoară din public și au interpretat în duel câteva melodii celebre la pian, iar publicul cânta în unison versurile melodiilor”.

La eveniment au fost prezenți mulți doritori care au urcat în scenă imediat după Mark și au interpretat melodii celebre a muzicienilor și compozitorilor precum Eugen Doga, Frédéric Chopin, Eminem, Dr. Dre, André Rieu, Lara Fabian și alții.

Evenimentul a fost organizat de Cafeneaua „Cafea la Teatru” cu suportul Agenției Profile Events.

În context, organizatorii informează că planifică o serie de evenimente asemănătoare în fiecare sâmbătă pe toată perioada caldă a anului.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate