Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

(VIDEO) Poliția nu a uitat de ele! Ce se întâmplă cu fetele bătăușe de la Ciocana

15 Mart. 2021, 11:00
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
15 Mart. 2021, 11:00 // Societate //  Realitatea.md

Cazul fetelor bătăușe de la Ciocana se află încă în vizorul autorităților, despre acest lucru s-a discutat și astăzi, 15 martie, în cadrul Ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Au fost mai multe ședințe comune cu Inspectoratul de Poliție, Direcția Protecție a Copilului, Centrul Psihopedagogic din subordinea DGTES, directorii adjuncți pentru educație. Prin urmare, a fost elaborat un plan de acțiune în vedere instruirii tuturor persoanelor responsabile în acest sens și urmează să fie implementat, inclusiv cu participarea reprezentanților Inspectoratului de Poliție. Orele referitoare la bullying vor fi desfășurate online”, a declarat Andrei Pavaloi, Direcția generală educație, tineret și sport.

Totodată, Lilian Luca, comisarul șef a Inspectoratului de Poliție Rîșcani a municipiului Chișinău, a menționat că pe marginea acestui caz, atât Primărie, cât și alte organe s-au implicat plenar în soluționarea problemei.

„Începând din data de 16 martie, în colaborare cu primăria municipiului Chișinău, demarăm o campanie non-violența care la fel va fi mediatizată pentru a aduce la cunoștință copiilor și comunității că aplicarea violenței este o crimă și are consecințe foarte dure. Referitor la cazul de la Ciocana, aduc la cunoștință că pentru unele capete de acuzare a fost remis organul competent, procuratura, pentru a merge cu ele în instanța de judecată, iar altele încă se află pe rol. Copii minori care au fost implicați în această crimă gravă sunt luate sub evidență. O parte din părinți au fost sancționați”, a menționat Lilian Luca.

Realitatea.md amintește că la începutul lunii februarie, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care un grup de tinere impun o adolescentă să le sărute mâna, iar ulterior o lovesc cu pumnii și picioarele. Fetele au vârstele cuprinse între 13-16 ani și învață la liceele „Olimp”, „Ginta Latină” și „Berezovschi”.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 17:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
03 Aug. 2021, 17:18 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Oamenii legii vin cu noi detalii despre accidentul din Cupcini, raionul Edineț. Potrivit poliției, totul s-a produs în jurul orei 12:30, iar vinovat de accident se face șoferul de pe ambulanță.

„Ajunși la fața locului, în procesul examinării circumstanțelor, angajații au constatat că accidentul rutier s-a produs la intrarea în Cupcini, cu implicarea a 2 automobile și anume autospeciala AMU condus de o persoană de gen masculin în vârstă de 36 de ani care efectua manevra de întoarcere și nu s-a asigurat că această manevră va fi efectuată fară a crea obstacole altor participanți la trafic”, anunță oamenii legii.

În consecință, ambulanța s-a tamponat într-un alt vehicul care se deplasa în aceeași direcție condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

„Totodată, s-a stabilit că, autospeciala de la AMU se deplasa la o solicitare parvenită de la 112 fiind conectate semnalele luminoase a girofarului. Atât personalul medical, cât și conducătorul din Hyndai nu au primit traume, refuzându-se de îngrijiri medicale. Ca rezultat al testării alcoolscopice cu aparatul ”DRAGER”, s-a stabilit că, la ambii șoferi în aerul expirat concentrația vaporilor costituie 0.00 mg/l”, mai precizează poliția.

Urmare examinării multiaspectuale a circumstanțelor, și evaluarea probelor aferent săvârșirii accidentului supra menționat, de către agentul constator va fi primită decize legală pe caz, mai precizează oamenii legii.

VIDEO O ambulanță a ajuns cu roțile în sus! S-a întâmplat la Edineț, pe marginea traseului

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate