Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO “Pregătim o clientă să o aducem aici”. Unde vrea Arina Spataru să o ducă pe Marina Tauber

25 Nov. 2021, 14:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
25 Nov. 2021, 14:13 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Arina Spătaru, fostă deputată în Parlamentul Republicii Moldova, membră a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr face glume pe seama deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, candidată la șefia Primăriei din Bălți.

Spătaru îndeamnă, într-un live pe Facebook, locuitorii din Bălți să nu iasă la vot în turul doi al alegerilor locale, nu înainte însă de a face praf din Marina Tauber, precizând că ar fi găsit deja și un loc liber pentru membra Șor la Penitenciarul nr.11 din oraș.

„Am venit să întrebăm administrația penitenciarului nr. 11 dacă are un loc liber pentru o persoană coruptă… Se pare că avem în oraș niște oameni care au încurcat probabil direcția și în loc să vină la penitenciar au decis să vină la primăria municipiului Bălți… Am înțeles că penitenciarul nr. 11 este unul din cele mai exemplare, că aici există condiții bune de detenție, mâncarea este gustoasă, condmnații primesc cărniță, peștișor, legume și fructe, condițiile sunt foarte bune. Cel mai mare avantaj al penitenciarului nr. 11 este că se află la o imediată apropiere de Primărie. Miliardul furat se plimbă pe străzile din Bălți. Vom împărți bomboane oamenilor care au denumirea de Fulgușor… Poftim, luați bomboane de la Merișor, bomboane de la viitoarea noastră primăriță”, a declarat Spătaru.

A avut o adresare și către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Vreau să încurajez procurorul general interimar, deși este foarte ocupat cu lupta cu corupția,… vreau să vă invit în perioada de până la turul doi al alegerilor locale noi din Bălți și să aveți grija ca doamna care reprezintă un grup infracțional să ajungă acolo unde îi este locul”, a adăugat Arina Spătaru.

De asemenea, Arina Spătaru îndeamnă bălțenii să boicoteze alegerile, așa cum i-a îndemnat să o facă și în primul tur al alegerilor locale din 21 noiembrie curent.

„Vă îndemn să boicotăm aceste alegeri care nu au fost bine organizate… Aceste alegeri nu sunt despre noi, despre interese bălțenilor, ci despre interesele partidelor și clanurilor”,  a mai spus ex-deputata.

Fosta deputată și membră a Platformei „DA”, Arina Spataru a primit refuz de înregistrare în calitate de candidat independent în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți.

La 5 decembrie curent, în cele 6 localități unde nu s-a reușit alegerea primarului din primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie se va desfășura turul doi al scrutinului. Astfel, turul doi de scrutin va avea loc în municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

Amintim că, urmare desfășurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie 2021, au fost aleși primarii în 9 localități din țară.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 12:18
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 12:18 // Actualitate //  Maria Timofti

Comisia Electorală Centrală anunță despre prezența la vot în cele 5 localități din țară unde are loc al II-lea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de primar.

Prin urmare, în satul Opaci, raionul Căușeni au votat  357 de cetățeni iar în comuna Hârtop, raionul Cimișlia – 313 oameni și-au exprimat dreptul la vot. De asemenea, în orașul Cupcini, raionul Edineț au votat 925 de oameni, în satul Bălceana, raionul Hâncești – 215, iar în comuna Cneazevca, raionul Leova – 142 de alegători.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală