Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

(VIDEO) Protest de amploare la Consiliul Concurenței. Oamenii scandează „Jos mafia!” și „Demisia!”

07 Iun. 2021, 11:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Iun. 2021, 11:35 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Zeci de oameni s-au adunat în fața sediului Consiliului Concurenței și protestează împotriva majorării prețurilor la carburanți. Manifestația este organizată de către Platforma „DA”.

Oamenii scandează „Demisia”; „Hoții la pușcărie”, la îndemnul lui Andrei Năstase, Alexandru Slusari și alți membri ai formațiunii.

„În timp ce Consiliul Concurenței tace, noi achităm prețuri exagerate. În context, cerem sancționarea celor care au făcut acele înțelegeri de cartel”, a declarat Andrei Năstase.

Iar Alexandru Slusari susține că majorările de până acum, șase la număr, au fost nejustificate și trebuie pedepsiți responsabilii de aceste ilegalități.

„Ce să le spunem șoferilor, agricultorilor? Că acești nesimțiți își bat joc de noi. În mod normal toți agricultorii și șoferii trebuie să protesteze, prețurile sunt nesimțite”, a declarat la manifestație Slusari.

În cele din urmă, manifestații au plecat la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la protestul inițiat de PAS privind deschiderea secțiilor de votare din diasporă.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 09:25
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Cosoi
25 Iun. 2021, 09:25 // În Lume //  Petru Cosoi

Salvatorii americani caută cu disperare supraviețuitori prinși printre dărâmăturile unei clădiri rezidențiale cu 12 etaje prăbușită joi dimineața în Miami. Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte 99 sunt încă dispărute, spun oficialii.

În timp ce familiile așteaptă cu disperare informații noi, echipele de căutare spun că lucrează non-stop și aud oamenii bătând în mijlocul dărâmăturilor.

Motivul prăbușirii clădirii de 40 de ani rămâne neclar. Acum au fost localizate cel puțin 102 persoane, dar nu este sigur câte erau în clădire la momentul incidentului.

GALERIE FOTO, VIDEO Dezastru în Cehia! Tornadă devastatoare a provocat noaptea trecută mai mulți morți și 300 de răniți

Totodată, oficialii spun că eforturile sunt periculoase, deoarece dărâmăturile s-ar putea prăbuși deasupra lor.

„Acest proces este lent și metodic”, a spus Ray Jadallah, asistent șef al salvatorilor. „De fiecare dată când am început să spargem părți ale structurii, o parte din construcție cădea”.

Ploaia constantă și furtunile complică și mai mult o sarcină deja dificilă pentru echipele de căutare și salvare.

Autoritățile au început să preia mostre de ADN de la rudele celor încă dispăruți în cazul în care doar resturile membrilor familiei lor sunt găsite în dărâmături.

Rudele celor dispăruți au fost strânse în jurul unui centru comunitar la câteva blocuri distanță de clădirea prăbușită, așteptând informații.

Clădirea este pur și simplu o masă de moloz și pământ

Întrucât clădirea a fost construită în 1980, a trebuit să fie revizuit standardul de 40 de ani. Clădirea se află în proces de „recertificare” și a necesitat reparații, au spus oficialii. Experții care au studiat clădirea anul trecut au spus că este instabilă și se scufundă de la începutul anilor 1990.

Un studiu realizat de un cercetător de la Universitatea Internațională din Florida a constatat că clădirea, construită pe zone umede recuperate, s-a scufundat cu o rată de doi milimetri pe an în ultimele trei decenii, ceea ce ar fi putut afecta clădirea structural.

Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a semnat o declarație de urgență pentru regiunea Miami-Dade, care va oferi asistență din partea Agenției Federale de Administrare a Urgențelor.