Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Râzi cu lacrimi! Lucinschi, luat peste picior după scrisoarea adresată lui „Lilian” Musk. Vrem SpaceX Moldovon

16 Iul. 2021, 10:21
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
16 Iul. 2021, 10:21 // Life //  Realitatea.md

Chiril Lucinschi, fostul deputat PLDM și fiul ex-președintelui Petru Lucinschi, i-a adresat o scrisoare fondatorului SpaceX, Elon Musk, prin care vine cu propunerea ca Republica Moldova să fie inclusă în procesul de pregătire a proiectului de transportare a turiștilor pe Marte. Adresarea este video și a fost publicată pe canalul său de YouTube, la scurt timp s-a făcut haz de ea. Un clip de umor memorabil a devenit cel de la Banca de Bancuri. 

„Vrem să participăm la extinderea programului de explorare a spațiului și a planetei Marte. Programul dvs. are nevoie de astfel de oameni multinaționali și toleranți ca ai noștri”, a spus Lucinschi, recunoscând că știe că „acest mesaj sună ciudat”.

În una din secvențele video, apare o fotografie din copilăria fostului deputat. El mic, alături de soțul Valentinei Tereșkova, prima femeie care a zburat în spațiu, dar și una în care tatăl său, Petru Lucinschi, este alături de cosmonautul Iuri Gagarin.

Valeriu Rașcu de la Banca de Bancuri l-a luat peste picior într-un video care deja a acumulat circa 10 mii de vizualizări, mai multe decât scrisoarea video a lui Lucinschi, care are puțin peste 3 mii de vizualizări.

„Sunt în Balceana, vreau să facem cosmodromul nostru, adică împreună, să fim parteneri – matale cu SpaceX și deja noi cu șesul.  Matale trebuie să înțelegi un lucru: că eu am cunoștințe aprofundate în rachetologie și în aviologie. Mă pricep, adică eu stric, fac, adaug, schimb, modific. Poți să fac orice vrei. Imaginează-ți că racheta lui matale ajunge pe Mars și mai departe ce faci? Când ieși… O să-ți trebuiască autorizație de construcție, domnul Lilian, după care o să-ți trebuiască o ștampilă, o semnătură, dar la asta îs cei mai buni moldovenii. Noi toate întrebările le hotărâm. Acolo va fi pământ cât vezi cu ochiul, nu știu dacă este ciornoziom, dar moldovenii poate să facă bună agricultură: să pună niște patlajele, niște pepeni, harbuji, zămoși, grâu, răsărită, niște viță de vie pentru jin”.

Atenție, video-ul conține publicitate integrată cu care Realitatea.md nu se asociază.

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută ca SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, fondată ca o companie pornind de la zero de către co-fondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 11:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Inspectorii de integritate nu sunt în vacanță. Aceștia au inițiat alte două controale pe avere, săptămâna trecută, în privința a doi judecători. Este vorba despre doi magistrați care fac parte din cadrul Judecătoriei Chișinău și Comrat.

Procedurile de control au fost pornite, după ce președintele ANI s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare, anunță responsabilii instituției.

„Dacă în cadrul controalelor vor fi constatate încălcări, ANI va comunica mai multe detalii prin intermediul comunicatelor de presă”, anunță ANI.

Între timp, inspectorii au depistat două posibile conflicte de interese care, în prezent, sunt investigate. Acestea vizează șeful unei subdiviziune subordonată Direcției Generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău și un consilier din Consiliul orașului Sângera din municipiul Chișinău.

„În procedură de anchetă se află și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție”, se arată în comunicat.

La fel, un director interimar a unei întreprinderi municipale din gestiunea primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

„Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14 mii de lei”, mai anunță inspectorii.

Potrivit ANI, săptămâna trecută, au fost stabilite două încălcări ale legislației ANI. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate