Șeful Executivului a evitat să comenteze congresul care va avea loc sâmbătă, 15 februarie, la Comrat. Dorin Recean a ținut să menționeze că „Guvernul va continua să lucreze cu cetățenii din Comrat, Ceadîr Lunga și Vulcănești”, iar „toți cei care încalcă legea trebuie trași la răspundere”, referindu-se la exponenții fugarului Ilan Șor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodi”, la RLIVE TV.
„Vom continua să finanțăm construcția drumurilor, să oferim salarii și pensii. Facem reforma justiției pentru ca justiția să dea roade în sfârșit. În consecință, toți cei care încalcă legea trebuie trași la răspundere pentru faptele lor. Inclusiv atunci când cumpără voturi, când sunt implicați în corupție și șantaj pentru a rămâne la putere. (…) Am spus întotdeauna ceea ce a spus și doamna președinte. Trebuie să-i pedepsim pe cei care au trucat alegerile. Până nu înțelegem toate circumstanțele, nu putem permite prezența „schemei Șor” în Guvern”, a declarat Dorin Recean.
Întrebat despre dialogul cu autoritățile din autonomie, Recean a spus că „lucrăm foarte bine cu administrația locală și îi ajutăm cu finanțare”.
„Eu, președintele Sandu și președintele Parlamentului Grosu, și alți miniștri, secretari de stat, mergem în localitățile din autonomie. Vorbim cu ei, facem proiecte împreună. Adică lucrăm foarte bine cu administrația locală și îi ajutăm cu finanțare. Dimpotrivă, se plâng că sunt șantajați de Adunarea Populară a Găgăuziei și de Comitetul Executiv. Ei șantajează administrația locală în timpul distribuirii banilor pe care îi dă Chișinăul”, a conchis prim-ministrul țării.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Menționăm că, sâmbătă, 15 februarie curent, la Comrat va avea loc un congres. Deputații Adunării Populare a Găgăuziei și reprezentanții organelor de conducere se vor întruni sub pretextul de a discuta problemele din autonomie. Se vehiculează că ar fi vorba despre un singur subiect, mai exact că vor cere autorităților de la Chișinău „respectarea de către autoritățile Republicii Moldova a obligațiilor privind implementarea deplină și necondiționată a atribuțiilor Găgăuziei, așa cum sunt stabilite în Legea nr. 344-XIII din 23 decembrie 1994 privind statutul juridic special al regiunii”.