Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO Renato Usatîi nu a venit la secția de votare din capitală! Nu se află în țară. Ce spun colegii?

11 Iul. 2021, 11:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 11:01 // Politica //  Realitatea.md

O parte din echipa Blocului electoral „RENATO USATÎI” a votat la secția de votare nr.1/237 din incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), blocul A, de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61 din capitală, acolo unde jurnaliștii îl așteptau, în special, pe Renato Usatîi. Cel din urmă nu s-a prezentat, dar colegii săi au anunțat că liderul Partidului Nostru își va exercita votul tocmai în Germania.

Firul roșu al declarațiilor candidaților surprinși la secția de votare în prima jumătate a zilei de duminică, 11 iulie curent, când au loc alegeri parlamentare anticipate – printre care Elena Grițco, Ilian Cașu, Nina Cereteu, Dumitru Ciubașenco și alții – a fost că au votat pentru un „Parlament fără kulioace”, adică fără curupție.

„Am votat pentru un Parlament necorupt, nekuliokar… pentru schimbarea în bine pentru cetățeanul de rând, resetarea clasei politice care va reprezenta interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova și nu a celor de grup, pentru reforme clare… pentru un parlament cu deputați normali, necorupți, fără kulioace, care va asigura schimbări adevărate… pentru o economie prosperă și dezvoltată, unde producătorii autohtoni sunt apreciați, iar tinerii antreprenori sunt încurajați, pentru o țară cu multe posibilități, fără kulioace și corupție”, au declarat pe rând candidații.

Cât despre de ce Renato Usatîi nu a fost prezent la secția de votare, Elena Grițco a anunțat că acesta a decis să voteze peste hotare, în contextul restricțiilor impuse pe timp de pandemie. „Urmăriți pagina de Facebook a dumnealui. Va ieși cu declarații pentru presă”.

Potrivit acesteia, la ora 14.00, are deja zbor în Republica Moldova și va fi seara alături de echipa sa.

Blocul electoral „Renato Usatîi” se află pe locul 3 în buletinul de vot, fiind înregistrat de CEC la alegeri cu o listă de 103 candidați. Cap de listă este liderul Partidului Nostru și omul al cărui nume poartă blocul, Renato Usatîi.

Pentru acest scrutin, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Primele date preliminare ale alegerilor vor fi prezentate la 22.00.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 11:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Inspectorii de integritate nu sunt în vacanță. Aceștia au inițiat alte două controale pe avere, săptămâna trecută, în privința a doi judecători. Este vorba despre doi magistrați care fac parte din cadrul Judecătoriei Chișinău și Comrat.

Procedurile de control au fost pornite, după ce președintele ANI s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare, anunță responsabilii instituției.

„Dacă în cadrul controalelor vor fi constatate încălcări, ANI va comunica mai multe detalii prin intermediul comunicatelor de presă”, anunță ANI.

Între timp, inspectorii au depistat două posibile conflicte de interese care, în prezent, sunt investigate. Acestea vizează șeful unei subdiviziune subordonată Direcției Generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău și un consilier din Consiliul orașului Sângera din municipiul Chișinău.

„În procedură de anchetă se află și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție”, se arată în comunicat.

La fel, un director interimar a unei întreprinderi municipale din gestiunea primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

„Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14 mii de lei”, mai anunță inspectorii.

Potrivit ANI, săptămâna trecută, au fost stabilite două încălcări ale legislației ANI. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate