Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Spînu, despre evoluția prețurilor la gaz: Ne gândim la un suport pentru cetățenii vulnerabili din Moldova

15 Sept. 2021, 18:13
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
15 Sept. 2021, 18:13 // Actualitate //  Valentina Buză

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat astăzi, 15 septembrie, într-o conferință de presă că urmărește ce se întâmplă pe piața internațională referitor la prețul la gaz. Mai mult, a asigurat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este în dicuții permanente cu conducerea MoldovaGaz.

„Chiar astăzi am avut loc o discuție cu directorul companiei în vederea stabilirii următorilor pași până la semnarea contractului de prelungirea a contractului de livrare a gazelor. Moldovagaz este în discuție cu Gazprom și, probabil, în perioada următoare Ministerul va avea discuții și cu Gazprom pe subiectul gazelor”, a declarat Andrei Spînu.

De asemenea, Andrei Spînu a declarat că este prematur să se facă estimări despre cum vor evolua prețurile la gaze pentru cetățenii moldoveni, dar totodată Guvernul se gândește și la un sprijin pentru cetățenii vulnerabili.

„Avem un alt mecanism de stabilire a prețurilor pentru țara noastră, care e diferit de cel de la bursele internaționale. Vom continua mai departe discuțiile și ne gândim la un suport pentru cetățenii vulnerabili pentru perioada rece a anului”, a declarat viceprim-ministrul Andrei Spînu.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române