Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

VIDEO Stoianoglo, iritat că ar putea fi evaluat. „Cine…? Stamate sau Litvinenco care nu au bătut niciun cui în viață”

22 Iul. 2021, 11:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
22 Iul. 2021, 11:26 // Politica //  Realitatea.md

Alexandr Stoianoglo, pe lângă faptul că nu are de gând să demisioneze din funcția de procuror general, s-a arătat vădit iritat, când moderatorul emisiunii „Puterea A Patra” de la N4 i-a povestit că ar exista o intenție din partea PAS pentru modificarea Legii Procuraturii, anume pentru a putea crea premise de evaluare a activității sale și, într-un final, să-l poată demite. Este vorba despre ediția de marți, 20 iulie curent.

„În structura acestui partid, nu cred că deputații ies cu declarații tari din propria inițiativă. Sunt coordonate. Și îmi pare rău că asta vine din instituțiile statului. Eu vreau să vă amintesc că în Republica Moldova puterea legislativă, ca în orice stat de drept, executivă și cea judecătorească pe care noi o reprezentăm sunt separate. Ele colaborează pentru realizarea obiectivelor, fără a se atenta la independența și imparțialitatea unuia”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Cât despre o eventuală intenție a PAS, care în noul Parlament va deține majoritatea parlamentară, de a modifica Legea Procuraturii pentru a putea crea premise de evaluare a activității procurorului general, ca într-un final să poată fi permisă demisia acestuia; „în primul rând, declarația privind evaluarea procurorului general este o prostie. Persoanele numirea cărora este prevăzută de Constituția țării, apriori, nu poate să fie evaluat. Dacă mergem pe direcția respectivă, atunci trebuie să evaluăm și președintele țării, și deputații Parlamentului, și alți demnitari de stat”, a subliniat imediat Stoianoglo.

Vădit iritat, a continuat: „Pentru ce atunci a fost făcut concurs pentru funcția de procuror general, ca peste 1,5-2 ani, să facem evaluarea? Și al treilea. Noi totuși avem niște standarde, niște instituții internaționale care nu prevăd, chiar poziția Comisiei de la Veneția, precum că procurorul general să fie evaluat. Dar cine poate să mă evalueze? Doamna Stamate sau Domnul Litvinenco? Care nu au bătut niciun cui în viața sa?”.

Alexandr Stoianoglo a fost numit în funcția de procuror general în luna noiembrie a anului 2019, când Guvernul era condus de Maia Sandu, actuala președintă a Republicii Moldova. Mandatul durează 7 ani și nu poate fi reînnoit.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid