Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO „Sunteți debili?!” Viceprimarul de Bălți a fost surprins într-o bătaie la Zatoka. Ce s-a întâmplat?

25 Iul. 2021, 16:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 16:24 // Societate //  Realitatea.md

Pe plaja zonei de odihnă Zatoka, Ucraina, a avut loc o bătaie la care a participat și viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin. Video-ul cu acest incident a fost publicat aseară, 24 iulie curent, pe un cont de pe o rețea de socializare „Odessa, așa cum este ea”. Adjunctul primarului a explicat că, de fapt, nu el a fost inițiatorul conflictului și a încercat doar să despartă bătăușii, scrie presa locală.

Se presupune că acest conflict că marginea bazei „Automobilist” a fost curățată de alge. Tractorul le-ar fi întins de-a lungul plajei, iar persoanelor care se odihneau acolo nu le-a plăcut asta. Nemulțumirea i-a făcut pe unii să schimbe niște replici tăioase, care au degenerat într-o bătaie cu implicarea angajaților bazei și turiștilor.

Cineva din martori a solicitat să fie chemată poliția la fața locului.

Momentul a fost filmat și astfel a fost surprins și viceprimarul de Bălți, care de fapt ar deține baza „Automobilist”.

Nicolai Grigorișin, aflat în concediu, a confirmat că a avut loc un asemenea conflict. „Ei nu au arătat asta, dar noi am scos 30 de tone de alge. Autoritățile locale nu întreprind nimic, iar oamenii se înecau în ele. Am chemat echipament și am început să le scoatem. Niște oameni în stare de ebrietate din baza vecină s-au agățat de angajatori, pentru că nu le plăcea mirosul acestor alge”.

„Eu m-am implicat, astfel încât conflictul să nu degenereze. Pe de o parte erau cetățeni moldoveni, pe altă parte – ucraineni. Am rezolvat totul. După care a intervenit și poliția. Cei care au inițiat totul au fost escortați undeva. Ce s-a întâmplat cu ei mai departe, nu știu”, a mai povestit Nicolai Grigorișin.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române