Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

„Vin” medaliile acasă! Judokanii moldoveni, din nou pe podium la campionatele internaționale

09 Nov. 2021, 16:11
 // Categoria: Sport // Autor:  Valentina Buză
09 Nov. 2021, 16:11 // Sport //  Valentina Buză

Sportivii moldoveni duc faima peste tot în lume și aduc medalii acasă. Astfel, la competiția mondială Baku Grand Slam, care s-a desfășurat în perioada 4 – 7 noiembrie, în Capitala Azerbadjanului, Republica Moldova a cucerit medalia de argint. De menționat că selecționata națională de seniori a fost reprezentată de șapte sportivi antrenați de Victor Gorobeț.

Astfel, judokanul Denis Vieru, categoria 66 kg, a cucerit medalia de argint după luptele contra sportivilor din Mongolia, Georgia și Japonia, fiind învins de azerul Orkhan Safarov.

„În cadrul aceleiași competiții, judokanul Dorin Goțonoagă, categoria 81 kg, s-a clasat pe locul V, iar Nicolae Foca, categoria 60 kg, pe locul VII”.

De asemenea, în perioada 1-7 noiembrie, la Campionatul European U23 din Budapesta, Ungaria, Lotul Național la Judo Tineret a fost format din zece sportivi.

„Judokanul Radu Izvoreanu a câștigat medalia de argint la categoria de greutate 66 kg. El a obținut victoria în fața reprezentanților din Lituania, Olanda, Elveția și Rusia, fiind învins de românul Lucian Borș Dumitrescu”.

Sportivul Adil Osmanov a obținut medalia de bronz, în limitele categoriei de 73 kg, impunându-se în fața adversarilor din Slovenia, Spania, Franța. În semifinale, el a cedat în fața georgianului Aleko Mamiashvili, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe belorusul Yahor Trukhan.

La categoria 81 kg, judokanul Cătălin Marian s-a poziționat pe locul V.

Potrivit responsabililor, participarea Lotului Național de Judo, la aceste competiții, a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 10:25
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 10:25 // În Lume //  Realitatea.md

Julie Anne Genter, membră a Parlamentului din Noua Zeelandă, a adus pe lume, duminică, o fetiță sănătoasă. În vârstă de 41 de ani, Genter, care intrase deja în travaliu, a plecat la spital pe bicicletă, iar o oră mai târziu a născut, relatează Reuters.

„Vești mari! În dimineața asta, la ora 3.04, i-am urat bun venit celui mai nou membru al familiei noastre. Sincer, nu plănuiam să pedalez în plin travaliu, dar s-a terminat cu bine. Contracțiile mele nu au fost atât de rele când am plecat, la 2 dimineața, spre spital, deși erau la 2-3 minute una de cealaltă și au crescut în intensitate până când am ajuns, 10 minute mai târziu”, a scris Julie Anne Genter pe pagina sa de Facebook.

„Iar acum, uimitor, avem o fetiță sănătoasă și fericită, care doarme – la fel ca tatăl ei”, a adăugat aceasta.

Genter, care are dublă cetățenie, americană și neo-zeelandeză, a ajuns la spital tot pe bicicletă în 2018, atunci când a devenit mamă pentru prima oară.

Noua Zeelandă este o țară cunoscută pentru politicienii săi cu picioarele pe pământ, mai notează Reuters.

În 2018, prim-ministrul Jacinda Ardern s-a întors la serviciu la doar șase săptămâni după ce a născut, devenind primul premier din istoria țării cu 5 milioane de locuitori care și-a luat concediu de maternitate în timpul mandatului. Ulterior, Arden a mers împreună cu fetița sa în vârstă de trei luni la o reuniune a Națiunilor Unite, pentru că încă alăpta în acea perioadă.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală