Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.2672%
 • USD
  17.6521
  0.051%
 • RUB
  0.2435
  0.6982%
 • RON
  4.1969
  -0.2645%
 • UAH
  0.6611
  -0.1966%

Vlad Bătrîncea: Socialiștii ar putea face coaliții cu PAS, partidul lui Ilan Șor sau al lui Renato Usatîi

14 Apr. 2021, 07:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 07:43 // Politica //  Valentina Buză

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, susține că după eventualele alegeri anticipate, socialiștii ar putea face coaliții cu partidul Maiei Sandu, PAS, sau cu cel condus de Renato Usatîi, fie cu al lui Ilan Șor, informează Realitatea.md.

„Coalițiile nu vor fi ușoare. Vor fi divergențe și frustrări. Dacă vom găsi înțelepciune, vom înainta un Guvern capabil să lucreze.

Eu nu pot exclude nici înțelegerile cu Maia Sandu, nici cu restul. Evident, cei din PAS au poziția lor bună în Occident, noi avem la Răsărit. Întrebarea este dacă noi am putea crea ceva funcțional, care ar asigura echilibru atât în societate, cât și în politica externă.

Nouă ne trebuie un Guvern pentru patru ani, pentru că Guvernele de câteva luni și-au arătat incapacitatea de a atinge careva rezultate. Nu va fi simplu, dar eu spun că Coaliția va fi una cu o politică clară, cu o agendă clară, cu un Acord politic clar”, a menționat Vlad Bătrîncea, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Declarațiile deputatului vin în contextul în care tot mai des se discută în mediul politic despre faptul că e nevoie de un nou scrutin parlamentar și desemnarea unui nou Guvern, pentru a purcede la deblocarea unor proiecte financiare europene, care ar ajuta R Moldova să depășească situația pandemică.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 21:18
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
16 Sept. 2021, 21:18 // Economie //  Cristina Vlah

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar, informează Realitatea.md.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat până în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul României acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sunt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

Realitatea.md amintește că întreprinderea de stat Calea Ferată a înregistrat datorii de aproape jumătate de miliard de lei. De mai multe luni angajații nu-și primeau salariile, iar unele conturi erau periodic blocate. La începutul anului curent, datoriile CFM față de angajați depășea suma de 60 milioane de lei, iar oamenii ieșiseră la proteste.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române