Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

Vladimir Putin revoltat, pune la îndoială eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 de la Moderna

07 Mai 2021, 12:51
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
07 Mai 2021, 12:51 // În Lume //  Daniel Hacina

Oamenii de știință ruși și președintele Vladimir Putin s-au revoltat, în timpul conferinței anuale privind vaccinul anti-coronavirus, ridicând obiecții după ce vaccinul devoltat de Moderna a fost desemnat drept cel mai bun și eficient din lume.

Serul gigantului farmaceutic din SUA a fost recunoscut ca „cel mai bun vaccin împotriva COVID-19 din lume” la Congresul anual mondial al vaccinurilor la începutul zilei de joi, eliminând drastic incertitudinile concurențiale pe care le avea cu Pfizer-BioNTech și Sputnik V din Rusia.

În timpul conferinței video televizate cu un oficial care conduce mișcarea de răspunsul național la coronavirus, Vladimir Putin a pus sub semnul întrebării selecția congresului susținând că ar fi una „prematură”.

„Din ce înțeleg, piețele mondiale au decis să sprijine vaccinul american Moderna, care concurează agresiv cu o altă companie american-europeană Pfizer”, a spus Putin.

„Colegii noștri din străinătate spun că acesta va fi un medicament complet inovator, foarte modern. Cu toate acestea însă, eficacitatea acestuia va fi clară după vreo 10 ani de la aplicarea și analiza rezultatelor”, a adăugat el.

Putin, un susținător vocal al Sputnik V produs de Rusia, a contrastat tehnologia ARN mesager, anterior nedovedită, a Modernei cu „tehnologiile și platformele care au fost folosite de zeci de ani”, precum tehnologia vectorului adenovirus al Sputnik V.

„Vaccinurile rusești sunt foarte moderne și fără îndoială cele mai sigure din ziua de azi”, a zis președintele rus. „După cum a spus un expert european, sunt de încredere ca o pușcă de Kalashnikov. Cred că are dreptate”.

Alexander Gintsburg, care conduce centrul de cercetare de stat care a dezvoltat vaccinul Sputnik V din Rusia, a numit decizia Congresului Mondial al Vaccinului o „alegere ciudată”.

„Pot spune că este absolut neclar cum au fost evaluate toți indicii, având în vedere rata ridicată a mortalității din vaccinurile cu ARNm”, Gintsburg. „Nu este clar pe ce temeiuri și pe ce criterii particulare nepărtinitoare s-a bazat această evaluare”, a dăugat el.

Realitatea Live

Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Briefing de presă susținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole
12 Iun. 2021, 15:37
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Elena Putregai
12 Iun. 2021, 15:37 // Sci-tech //  Elena Putregai

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a decis să îl numească în postul de director general pe veteranul din industria tehnologiei Benedetto Vigna, în ideea de a duce un producător renumit pentru automobilele sale sportive cu motoare pe benzină în noua era a mobilității electrice.

În vârstă de 52 de ani, Benedetto Vigna este un absolvent de Fizică și în prezent conduce cea mai importantă divizie a producătorului de cipuri STMicroelectronics, unde a lucrat începând din 1995 și a ajutat la dezvoltarea unor tehnologii utilizate la ecranele telefoanelor iPhone.

„Experiența sa unică dobândită în cei 26 de ani în care a lucrat în centrul industriei semiconductorilor, care transformă rapid sectorul auto, va accelara capacitatea Ferrari de a introduce tehnologiile de ultimă generație”, a informat miercuri producătorul auto italian într-un comunicat de presă.

În condițiile în care mașinile sale au un preț de cost începând de la 200.000 de euro, investitorii consideră Ferrari mai mult un producător de articole de lux decât un constructor auto și în trecut au existat speculații că noul CEO ar urma să provină din industria produselor de lux. Numirea lui Vigna pune capăt unei perioade de șase lui în care postul de director general de la Ferrari a fost vacant, după ce Louis Camilleri și-a anunțat demisia anticipată în luna decembrie a anului trecut din motive personale.

Ferrari, care oferă deja unele modele hibride, a promis că primul său automobil complet electric va fi lansat până în 2025. Pietro Solidoro, analist la firma Bestinver, spune că numirea lui Benedetto Vigna în postul de CEO ar trebui să diminueze îngrijorările existente pe piață cu privire la viitorul Ferrari în era automobilelor electrice.

„Credem că va fi capabil să accelereze capacitatea Ferrari de a rămâne în fruntea plutonului în trecerea la următoarea generație de tehnologii”, a spus Solidoro.

În prezent, Benedetto Vigna este președinte la ST’s Analog, Micro-electromechanical Systems and Sensors group, cea mai mare și mai profitabilă divizie a STMicroelectronics. Vigna va pleca de la STMicroelectronics în data de 31 august și a doua zi va prelua postul de CEO al Ferrari.

În pofida pandemiei, Ferrari a înregistrat un profit net anul trecut și nu a anunțat întârzieri în lansare de noi modele. Cu toate acestea, Vigna se va confrunta cu o serie de provocări în tranziția unui producător de automobile sportive la mobilitatea electrică. Una dintre aceste provocări va fi îmbunătățirea performanțelor echipei Ferrari în cursele de Formula 1, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani.

De asemenea, Vigna va superviza strategia de extindere a mărcii Ferrari, fără a afecta exclusivitatea care a stat la baza prețurilor și profiturilor înregistrate de producătorul italian.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău