Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

Volkswagen promite că prețul mașinilor electrice va ajunge la paritate cu cele pe combustie internă până în 2025

14 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
14 Iul. 2021, 10:47 // Actualitate //  Petru Cosoi

Deși, până de curând, numele companiei era sinonim cu scandalul trișării normativelor de poluare privind emisiile diesel, Volkswagen trasează planul de business pentru următoarea decadă în contextul tranziției la vehicule electrice.

Potrivit Grupului Volkswagen, prețul mașinilor cu propulsie electrică va ajunge la paritate cu cele bazate pe motoare termice încă din anul 2025, lăsând puține motive clienților interesați de achiziționarea unui autoturism nou pentru a nu face saltul la un model electric, sau măcar cu propulsie hibridă. Mai departe, până la 50% din vânzările de autoturisme for fi date de modele electrice, nu mai târziu de anul 2030.

Predicțiile companiei, înaintate prin vocea CEO-ului Herbert Diess, se bazează pe ambițiile Volkswagen pentru reorganizarea strategiei de business, acoperind toate ramurile de activitate asociate producției de vehicule electrice. Astfel, Volkswagen Group urmează să fie propriul furnizor de acumulatori Li-ion, cât și de tehnologii esențiale, cum sunt cele pentru condus autonom. De altfel, compania anticipează și că o fracțiune importantă din veniturile realizate vor proveni de pe urma serviciilor de tip robo-taxi, asigurate cu flote de vehicule electrice prevăzute cu sistem de condus autonom, care scot șoferul din ecuație.

În ce privește activitatea de producție, Volkswagen Group plănuiește construirea a două noi „gigafabrici” pentru producția de baterii: una în Suedia și a doua în Germania. Între timp, uzinele existente vor fi retehnologizate pentru producerea de vehicule electrice, anticipând un viitor în care subvențiile generoase pentru achiziția de vehicule electrice nu vor mai fi de actualitate.

Cert este că autoturismele electrice nu sunt nici pe departe la fel de complexe precum cele termice, principalul obstacol fiind dat de complexitatea și costul acumulatorilor folosiți. O nouă arhitectură unificată, numită SSP va simplifica și mai mult producția între modele ICE și EV pentru fiecare vehicul livrat de VW Group.

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 17:53
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Dec. 2021, 17:53 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Șeful Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, Ghenadie Tanas a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către procurorul PG, Mariana Cherpec. Tanas este vizat într-o cauză penală, pornită la 6 decembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție pe faptul îmbogățirii ilicite.

Amintim că pe parcursul zilei de astăzi, 8 decembrie 2021, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală în acest caz.

„Ghena” de la CNA, vizat într-o cauză penală deschisă de procurori pe faptul îmbogățirii ilicite

Potrivit presei de investigație, Ghenadie Tanas a fost subiectul mai multor investigații din anii 2017 – 2019, fiind menționat faptul că este unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. O investigație a Ziarului de Gardă din 2017, relevă faptul că acesta a cumpărat 40 de terenuri, a dat cu împrumut mii de euro și s-a ales cu un apartament în Chișinău.

Ghenadie Tanas este, din martie 2013, şeful Direcţiei Teritoriale Nord a CNA. Anterior, el a fost ofiţer de urmărire penală şi şef de secţie în cadrul Direcţiei Urmărire Penală a instituţiei

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală