Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Volkswagen promite că prețul mașinilor electrice va ajunge la paritate cu cele pe combustie internă până în 2025

14 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
14 Iul. 2021, 10:47 // Actualitate //  Petru Cosoi

Deși, până de curând, numele companiei era sinonim cu scandalul trișării normativelor de poluare privind emisiile diesel, Volkswagen trasează planul de business pentru următoarea decadă în contextul tranziției la vehicule electrice.

Potrivit Grupului Volkswagen, prețul mașinilor cu propulsie electrică va ajunge la paritate cu cele bazate pe motoare termice încă din anul 2025, lăsând puține motive clienților interesați de achiziționarea unui autoturism nou pentru a nu face saltul la un model electric, sau măcar cu propulsie hibridă. Mai departe, până la 50% din vânzările de autoturisme for fi date de modele electrice, nu mai târziu de anul 2030.

Predicțiile companiei, înaintate prin vocea CEO-ului Herbert Diess, se bazează pe ambițiile Volkswagen pentru reorganizarea strategiei de business, acoperind toate ramurile de activitate asociate producției de vehicule electrice. Astfel, Volkswagen Group urmează să fie propriul furnizor de acumulatori Li-ion, cât și de tehnologii esențiale, cum sunt cele pentru condus autonom. De altfel, compania anticipează și că o fracțiune importantă din veniturile realizate vor proveni de pe urma serviciilor de tip robo-taxi, asigurate cu flote de vehicule electrice prevăzute cu sistem de condus autonom, care scot șoferul din ecuație.

În ce privește activitatea de producție, Volkswagen Group plănuiește construirea a două noi „gigafabrici” pentru producția de baterii: una în Suedia și a doua în Germania. Între timp, uzinele existente vor fi retehnologizate pentru producerea de vehicule electrice, anticipând un viitor în care subvențiile generoase pentru achiziția de vehicule electrice nu vor mai fi de actualitate.

Cert este că autoturismele electrice nu sunt nici pe departe la fel de complexe precum cele termice, principalul obstacol fiind dat de complexitatea și costul acumulatorilor folosiți. O nouă arhitectură unificată, numită SSP va simplifica și mai mult producția între modele ICE și EV pentru fiecare vehicul livrat de VW Group.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:10
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:10 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 57 de ani, așteaptă încă un copil, împreună cu soția sa, Carrie, care are 33 de ani. Anunțul a fost făcut pe Instagram. Cei doi mai au un copil, un băiat născut în aprilie 2020.

Carrie Symonds a scris pe Instagram că este o binecuvântare și că se așteaptă să nască în preajma Crăciunului. De asemenea, ea a dezvăluit că la începutul anului 2021 a pierdut o sarcină.

Boris Johnson și Carrie Symonds s-au căsătorit oficial anul acesta, în luna mai, într-o ceremonie desfășurată discret, departe de ochii publicului. A fost prima nuntă a unui premier britanic în funcție după aproape 200 de ani.

Cei doi se logodiseră în 2019, iar un an mai târziu, în plină pandemie, a venit pe lume copilul lor. A fost prima oară în ultimii 20 de ani când un premier britanic în funcție devenea tată. Se întâmpla după ce Boris Johnson tocmai trecuse printr-o formă destul de gravă de covid. De altfel, Boris Johnson și logodnica sa au decis să-și numească fiul după numele doctorilor care i-au salvat viața premierului: Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Boris Johnson și Carrie Symonds au fost, de altfel, primul cuplu necăsătorit care a locuit în reședința prim-ministrului britanic. Symonds, la cei 33 de ani, este cea mai tânără parteneră a unui premier britanic din ultimii 174 de ani.

Ea este la prima căsătorie, în timp ce Boris Johnson este la a treia. Din cea de-a doua căsătorie, cu avocata Marina Wheeler, premierul britanic mai are patru copii, doi băieți și două fete. Au fost speculații că ar mai avea și un al cincilea copil, dintr-o legătură extraconjugală.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate