Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

FOTO El este moldoveanul din SUA care a mers la votare cu un Mercedes decorat cu caricaturi

14 Iul. 2021, 10:54
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
14 Iul. 2021, 10:54 // Life //  Realitatea.md

Moldoveanul Mihai Neghina, stabilit în SUA, este proprietarul mașinii de marca Mercedes-Benz G 63 AMG decorat cu caricaturile liderului Partidului ȘOR, Ilan Șor, și cel al PSRM, Igor Dodon, la alegerile parlamentare anticipate de duminica trecută, 11 iulie 2021. Fotografia în care i-a fost surprins autoturismul a devenit virală pe Internet. Acesta a distribuit-o, însoțind-o de un mesaj: „Lumea paralelă nu iartă, nu uită”, făcând referire la discursului fostului președinte de țară de la scrutinul prezidențial.

Piataauto.md scrie că Mihai a studiat la Universitatea Tehnică din Moldova, iar la scurt timp după absolvire a plecat în SUA. E de 8 ani deja în State şi conduce o companie de transport, care transportă şi bunuri de larg consum, dar care e specializată mai ales în transportarea obiectelor speciale, precum tancuri, elicoptere, camioane militare. De câţiva ani compania sa a fost aprobată pentru a presta servicii armatei americane prin Departamentul Apărării, iar asta presupune o verificare minuţioasă din partea autorităţilor americane de tot soiul, în materie de transparenţă, securitate şi conformare legală. Odată ce primeşti acest statut, practic ţi se recunoaşte un înalt nivel de transparenţă şi corectitudine în gestionarea afacerii.

Maşina pe care a aplicat caricaturile îi aparţine, fiind un Mercedes-Benz G 63 AMG de generaţie anterioară. Moldoveanul a cumpărat maşina de la o cântăreaţă americană renumită — Ciara, căsătorită cu Russel Wilson, un renumitul jucător de fotbal american, din echipa Seattle Seahawks. Pe profilurile de Instagram ale acestora se pot vedea mai multe poze cu maşina din timpul când le aparţinea celor doi, iar Mihai a schimbat doar jantele după achiziţie.

Mihai a spus pentru sursa citată că, deşi e departe de Moldova, ţine enorm la ţara sa şi îi pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Urmăreşte întotdeauna ştirile din ţară, se informează intens şi spune că într-o zi, când va fi timpul, se va întoarce să trăiască în Moldova. Nu a omis nici o votare de la vârsta de 18 ani încoace.

A mai povestit că prima experienţă de aplicare a caricaturilor a avut-o la alegerile prezindenţiale din 2020. Atunci foarte mulţi moldoveni din SUA i-au apreciat gestul, iar americanii din trafic se opreau alături pentru a-l întreba ce semnifică, după care exclamau în semn de susţinere şi căutau pe Google să afle unde e Moldova. Acel interes l-a făcut să decoreze maşina şi de această dată.

Mihai a văzut la emisiunea online „Internetul Grăieşte” că Alex Buretz e dispus să ajusteze caricaturi oricui doreşte, i-a scris pe Facebook şi l-a rugat să-i trimită, iar în câteva ore avea deja şi caricaturile de la Alex. Le-a aplicat, apoi a simţit că ceva lipseşte, aşa că a creat singur şi steagul Moldovei şi l-a aplicat pe maşina. Absolvind arhitectura, se pricepe bine în design şi are şi printerul necesar acasă pentru tiparul la asemenea abţibilduri. A stat până la ora 3 noaptea, până a terminat totul, apoi şi-a pozat maşina în garaj. Din cauza fusului orar, atunci când în SUA abia urma să înceapă votul, în Moldova el era deja pe sfârşite, dar oricum, de această dată i s-a dus vestea neaşteptat de tare, ştirea cu imaginile lui răspândindu-se cu o viteză ameţitoare în mediul online.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate