Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

ZECE cărți fantastice despre corpul uman

15 Mart. 2021, 16:35
 // Categoria: Life // Autor:  Daniel Hacina
15 Mart. 2021, 16:35 // Life //  Daniel Hacina

Într-un fel sau altul, fiecare carte este despre corpul omenesc. Nimeni nu trăiește în afară corpului lor și, prin urmare, nu există niciun scriitor, povestitor sau personaj pe deplin detașat de existența sa corporală. Poveștile sunt trăite și făcute în trupurile noastre. Limbajul în sine este creat de mișcările mușchilor corpului nostru. Există sute de cărți care se bazează pe bogatele tradiții de scriere despre boli, handicap, gen, rasă, dorință, politică, părinți, copilărie, viaţă și moarte, toate ancorate în corpurile noastre. 

Ți-am pregătit 10 cărți care sunt concentrate pe minunatele noastre trupuri

1. Frankenstein de Mary Shelley

Când mama lui Victor Frankenstein moare, el merge la universitate preocupat de „cele mai profunde mistere ale creației umane”, intenționând să învețe cum să creeze o ființă vie, astfel încât să poată combate pierderea, moartea și decăderea. El a suturat un om din mai multe părți, după care a încercat să-l animeze. Creatura, minunată în teorie, îl îngrozește de îndată ce prinde viață. Starea devastatoare ce cuprinde atât creatorul cât și creatura sa în sine este nesfârșită. Aceasta carte misterioasă este indispensabilă tuturor generațiilor, iar emoțiile și suspansul pe care îl generează va captiva fiecare cititor.

2. The Body in Pain: The Making and Unmaking of the World de Elaine Scarry

O analiză a suferinței fizice care se întinde de la filozofie la medicină, de la religie la literatură și artă, The Body in Pain este reprezentarea naturii fundamentale, inexprimabile și inevitabile a durerii. Această carte este asemeni unui studiu nuanțat și expansiv al modurilor în care, de-a lungul istoriei, ființele umane au provocat și s-au confruntat cu durerea, dar și cum au lucrat acestea pentru a o articula și pentru a trăi cu și prin ea.

3. The Giant’s House de Elizabeth McCracken

The Giant`s House este un roman extraordinar despre povestea de dragoste dintre o bibliotecară dintr-un oraș mic, numit Peggy Court și James Carlson  Sweatt, un tânăr care ajunge la fascinanta înălțime de peste 2 metri. Această carte este o examinare a modurilor profunde în care un corp ieșit din comun poate să te atragă și să creeze o conexiune strânsă între două persoane, precum și a modului în care îți poți iubi propriul corp. Romanul se axează pe gloria și pe durerea de a fi o ființă vie.

4. Poster Child de Emily Rapp Black

Poster Child este sunt memoriile autorului despre cum este viața atunci când ai dezabilități. Piciorul stâng al lui Rapp Black a fost amputat la vârsta de patru ani ca urmare a unui defect congenital. Black, a reușit să creeze viziunea perfectă din perspectiva unei persoane neputincioase aflată într-un anturaj negativ cu lipsă de cultură ce te impulsionează constant să te disprețuiești.

5. Inseminating the Elephant de Lucia Perillo

Poeziile din această colecție sunt inventive la nesfârșit. Frumoase și amuzante, surprinzătoare, curioase și ironice, ele îți vor depăși cu siguranță toate așteptările. Perillo a avut scleroză multiplă, iar aceste poezii sunt inspirate direct de experiențele sale din lupta cu această dizabilitate. Sunt, de asemenea, o prezentare extraordinară despre cum trebuie să iubim lumea în care trăim în ciuda întunericului în care ne regăsim adesea.

6. The two types of decay de Sarah Manguso

Subțire, ciudată și lirică, această carte transformă „narațiunea bolii” în sine. Asemeni unei evidențe a anilor pe care i-a petrecut eroina cu o tulburare de sânge rară și profund imprevizibilă, cartea articulează o experiență din îndepărtarea temporală sau lingvistică a recuperării. Aceasta este o carte dificilă, însă este extrem de frumoasă și unică.

7. A Guidebook to Relatives de Camille T Dungy

Dungy este poet, iar această colecție de eseuri, memorii și studii culturale se întinde pe parcursul istoriei și peisajelor pentru a explora maternitatea, femeia, scrierea și lumea naturală. Preocupat de vulnerabilitatea și puterea deosebită de a trăi într-un corp negru, este un „masterclass” în lupta cu numeroasele moduri în care corpurile noastre se modelează și ne asistă peste tot.

8. The Carrying de Ada Limon

O colecție de poezii despre copilărie și infertilitate, bătrânețe și durere, răpirea și ruptura corpului și forța brutală, extatică, animalică a dorinței, această carte este frumoasă și ușoară, capabilă să-ți frângă inima.

9. Heavy: An American Memoir de Kiese Laymon

Există tot felul de moduri de a caracteriza această carte. O memorie despre trăsăturile rasiale, devotament și abuz. O poveste despre creșterea fiului de culoare de către o mamă singură din Jackson, Mississippi. O carte care interogează fără întrerupere încrucișările dintre violența sistemică și cea individuală. O scrisoare de dragoste. O vărsare de sânge. O invocație de scuze și mustrări. Toate sunt adevărate și toate insuficiente pentru a descrie această operă.

10. Teratology de Susannah Nevison

O colecție de poezii înrădăcinată într-o serie de defecte congenitale care afectează picioarele autorului și, într-o viață de intervenții chirurgicale, cartea lui Nevison este un act de a face mituri, a face sensuri din nimic și de a supraviețui.

Realitatea Live

Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
Prezentarea Ratingului Politic pentru luna aprilie 2021, elaborat de compania Intellect Group
EU Debates Cafe: „Noua eră digitală și inovațiile: Sprijinul UE pentru Educație, Afaceri și E-Servicii”
12 Mai 2021, 13:31
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Cosoi
12 Mai 2021, 13:31 // Life //  Petru Cosoi

Producătorul de divinuri Aroma din Chișinău a lansat recent pe piață un produs unic: divinul Aroma XXO de 70 de ani, reprezentând cel mai vechi distilat disponibil în acest moment pe piața din Republica Moldova, scrie FINEWINE. 

În prezent, în Moldova există câteva exemplare de 50-55 de ani, mai rar de 60 de ani, iar cel de 70 de ani reprezintă o premieră. Este, într-adevăr, o istorie îmbuteliată, ce cuprinde epoci diferite, generații de tehnologi și experiență în arta distileriei și maturării produselor de înaltă calitate, scrie sursa citat.

Distilatul datează, conform fișelor tehnologice, din anii 1944 – 1946, fiind maturat în toată această perioadă, în beciurile combinatului Aroma, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova.

Cartela tehnologică reprezintă un secret al producerii și nu poate fi publicată, dar oricine este interesat, poate primi garanția autenticității produsului de 70 de ani. Este un singur butoi de stejar cu divinul septuagenar, a cărui valoare se ridică la o cifră cu mai multe zerouri.

Turnat în cristal de Bohemia, cu capsulă și etichetă gravată cu aur, cutie suvenir — 700 ml de aur pur! Fiecare sticlă din colecția limitată este formată manual.

Costă 51 750 de lei (circa 2 400 euro) și poate fi găsit în magazinele specializate ale companiei.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație