Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Zelenski a numit Crimeea „pământul său” și a promis din nou că o va întoarce Ucrainei

04 Aug. 2021, 06:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
04 Aug. 2021, 06:00 // În Lume //  Cristina Vlah

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că peninsula Crimeei este „pământul lui” și a promis că aceasta niciodată nu va fi teritoriu rus. O asemenea declarație șeful statului ucrainean a lansat-o în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „Dom”, care este transmis și pe teritoriul Donbass, dar și în Crimeea, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass.

„Este pământul meu, nu este pământul lor. Ei nu vor fi aici, generațiile lor nu crește aici. Aceasta nu va fi niciodată teritoriu rusesc. Pur și simplu niciodată… Oamenii, care au ocupat teritoriul, niciodată nu vor iubi Crimeea, așa cum o iubim noi”, a declarat Zelenski în limba rusă. El și-a depănat amintirile din frageda tinerețe, când pleca la odihnă în Crimeea. „Moluște cu nisip, călătoriile din Ai-Petri, corturile, salturile de pe stânci de 13 metri pentru a-mi impresiona viitoarea soție… de aceea, reîntoarcerea Crimeei pentru Ucraina e o chestiune de timp”, a mai spus Zelenski.

Pe 23 august, la Kiev va avea loc un prim Summit al „Platformei Crimeei”, inițiat de președintele Ucrainei. Potrivit lui, va fi un eveniment internațional fără precedent pentru Ucraina, unde vor participa 29 de țări. Crearea „Platformei Crimeei” a fost inițiată pentru coordonarea eforturilor la nivel internațional, cu scopul de a întoarce peninsula sub jurisdicția Ucrainei.

Lucrările urmează să înceapă cu inaugurarea Summitului. Se planifică acțiuni de câteva nivele: șefii de state și de Guverne, miniștrii de Interne, deputați din Parlamente. De asemenea, se planifică la sfârșitul Summitului să fie adoptată o declarație comună.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române