Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

VIDEO cu impact emoțional! Și-a cusut gura la propriu! Protestul șocant al unui preot din Londra

04 Aug. 2021, 06:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
04 Aug. 2021, 06:00 // În Lume //  Cristina Vlah

Un preot din Marea Britanie a recurs la un gest disperat, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Clericul și-a cusut cu ață buzele, în semn de protest față de reprimarea științei climatului de către instituțiile media din holdingul lui Rupert Murdoch.

Tim Hewes, în vârstă de 71 de ani, a protestat în fața unuia din oficiile instituțiilor media din Londra, care fac parte din imperiul mediatic al miliardarului Murdoch. Preotul a spus că omul de afaceri „neagă faptul că au loc schimbări climaterice, e ipocrit și tărăgănător”, precum și că mogulul de media ar avea influențe asupra guvernărilor, fapt care a dus la lipsa de acțiuni în privința crizei climatice.

Tim Hewes a spus că a recurs la acest gest disperat, în numele celor care nu sunt auziți. „Sunt enorm de mulți oameni, care rămân fără dreptul de a vorbi și ei suferă din cauza schimbărilor climatice. Știința climatică și adevărul au muțit, iar cei care suferă nu sunt auziți. Rupert Murdoch a făcut asta. El a lăsat știința climatică fără voce, la fel precum și-ar fi cusut buzele. Eu îmi cos buzele mele, pentru a demonstra pe cât de teribile și violente sunt acțiunile lui Murdoch, dar și pentru a face vizibil în mod simbolic acest adevăr”, a spus Hewes.

Preotul protestatar face parte din Acțiunea Creștină privind Clima, o subdiviziune a mișcării Extinction Rebellion. Reprezentanții mișcării pregătesc o manifestare pe 23 august, sub numele „Rebeliunea Imposibilă”. Hewes a mai participat la manifestări extravagante cu mesaje de avertisment asupra schimbărilor climatice, fiind chiar reținut pentru 14 zile după ce și-a turnat lipici și s-a lipit de mobila din clădirea Curții Magistraților din Londra.

Un alt preot al Bisericii Engleze din cadrul Eparhiei de la Oxford, Mark Coleman, în vârstă de 62 de ani, a transmis o scrisoare Editorului de Mediu al ziarului The Times, cerându-i ca să vină și să discute despre situația creată.

De cealaltă parte, miliardarul respinge acuzațiile și spune că el nu „neagă faptul că există schimbări climaterice”. Între timp, compania condusă de el este supusă unor valuri mari de critici pentru că nu au reflectat în presa holdingului, informații cu privire la catastrofele climaterice din ultima perioadă, în special incendiile devastatoare din Australia, vara trecută.

Rupert Murdoch este un businessman, care deține sute de publicații și posturi TV și radio în toată lumea. Printre acestea: The Sun, The Times, Fox News, The Wall Street Journal, dar și altele.

Averea lui este estimată la circa 22,4 miliarde de dolari, Murdoch fiind considerat a 71-a cea mai bogată persoană din lume.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 17:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 17:53 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Moscova avertizează Washingtonul și companiile americane să nu se mai amestece în afacerile interne ale Rusiei și reamintește că răbdarea autorităților din Rusia se poate epuiza. Declarațiile au fost făcute de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Federația Rusă, Maria Zakharova.

Potrivit ria.ru, anterior, agenția a trimis în Statele Unite „dovezi irefutabile” ale încălcărilor legislației ruse de către platformele străine de internet: acestea au refuzat să elimine conținutul interzis, ceea ce pare critic în ajunul alegerilor.

„Presupunem că autoritățile din SUA vor lua imediat măsuri cuprinzătoare pentru a ne îndeplini cererile. După cum știți, răbdarea părții ruse, care s-a abținut până acum să ridice bariere pentru afacerile americane în Rusia, nu este nelimitată”, a spus diplomatul.

Cu o zi înainte, ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat, de asemenea, că toate informațiile despre problemă au fost transmise la Washington și așteaptă o explicație.

Totodată, ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, a fost convocat în legătură cu această problemă.

Alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, au loc în perioada 17 – 19 septembrie, într-o atmosferă marcată de scăderea în popularitate a partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită, fapt care a readus pe agendă practici contrare scrutinelor considerate corecte. Duma de Stat este aleasă pentru un mandat de cinci ani, conform unui sistem mixt: 225 de deputați – conform listelor de partid, alți 225 – în circumscripții cu mandat unic.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române