Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Zodii cărora le place să chefuiască, dar suferă cel mai mult de mahmureală

27 Nov. 2021, 20:30
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Nov. 2021, 20:30 // Life //  Realitatea.md

O seară cu prietenii poate fi o soluţie excelentă pentru relaxare. Este perfect să ieşi şi să te bucuri de viaţa de noapte, dar acest lucru ar trebui făcut cu moderaţie. Când vine vorba de petreceri, cu siguranţă există persoane care exagerează. Dacă bei prea mult, dimineaţa de după nu va mai fi deloc plăcută. Pentru unele zodii e uşor de spus, dar greu de făcut!

Unele zodii adoră socializare şi fiorul de a sta toată noaptea cu prietenii. Altora le place să-şi asume riscuri şi să facă lucruri scandaloase, iar unele nu ştiu să se oprească când trebuie atunci când vine vorba de alcool.

Berbecul nu este împotrivă să se distreze și să bea un pahar cu prietenii. Cu toate acestea, amatorii nu se pot opri la timp, iar în stare de ebrietate comit acțiuni nesăbuite. Abia dimineața își dau seama cu amărăciune cât de nechibzuit s-au comportat.

Fecioarele își permit rareori să servească alcool, dar dacă se întâmplă acest lucru, vor prefera alcoolul tare. Câteva pahare sunt suficiente pentru a întrece limita. Dimineața, este mai bine să nu vă apropiați de reprezentanții beți ai acestui semn zodiacal. Ei pot suferi de pe urma consecințelor până la două zile.

Scorpionii, care preferă și băuturile mai tari, trebuie să fie atenți la alcool. Alcoolul este capabil să insufle reprezentanților acestui semn încrederea că pot face totul și sunt invulnerabili. Cu toate acestea, trezindu-se după petrecere, Scorpionii nu-și amintesc ce au reușit să facă: cum au primit vânătăi și de ce prietenii lor au fost jigniți. Și înainte de a afla detaliile adunărilor nefaste, până și mahmureala trece în plan secund.

Săgetătorul, sub influența alcoolului, se transformă în oameni veseli, dar și bătăuși. După ce au băut alcool, sunt capabili să concureze chiar și cu un rival mai puternic. Cu toate acestea, a doua zi dimineață nu există nicio urmă de distracție – este înlocuită cu greață, o stare de ruptură și gândul că este timpul să pună capăt alcoolului.

Capricornilor, în general, nu le place alcoolul și preferă odihna sănătoasă. Cu toate acestea, reprezentanții acestui semn pot bea, cedând în fața convingerii prietenilor și apoi se pot aștepta la probleme. A doua zi, Capricornii vor suferi nu doar de mahmureală, ci și din cauza faptului că încă o dată nu au găsit puterea să spună nu.

Vărsătorii adoră senzația de vacanță, iar alcoolul îi ajută să o creeze. Cu toate acestea, reprezentanții acestui semn zodiacal nu se pot opri la timp și uneori se îmbată până își pierd cunoștința, spun astrele. Și dimineața se trezesc mai devreme decât toți ceilalți din cauza unei dureri de cap îngrozitoare și a gurii uscate, și până și gândul la alcool le provoacă și mai mult rău.

Realitatea Live

16 Ian. 2022, 19:18
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Ian. 2022, 19:18 // Life //  Petru Beregoi

Maestrul Emerit al Artei, pictorul și artistul plastic Andrei Mudrea, născut pe 29 aprilie 1954, în satul Mitocul Vechi, raionul Orhei, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie de către Ministerul Culturii.

„E prematur să vorbim despre Andrei Mudrea la timpul trecut, de aceea o să menționăm aici că opera acestui discipol al lui Mihai Grecu, îi poartă amprenta, este și va rămâne pentru veșnicie una de referință sau chiar de avangardă artistică românească. Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă-obiect, fondator și membru al „Grupului Zece”, creația plasticianului Andrei Mudrea consemnează o evoluție ce marchează mai multe etape de ascensiune. Ea poarta un mesaj individual, cu caracter profund filosofic, corespunzătot aspirațiilor artistice,  raportate la schimbările ce intervin în ambianța culturală națională. Andrei Mudrea va rămâne în amintirile noastre  ca fiind unul dintre cei mai talentați pictori basarabeni. Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg. În expoziții comune, lucrările lui Andrei Mudrea au ajuns a bucura inimile prețuitorilor de artă din Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România”, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea se află în numeroase colecții publice, cum ar fi cele ale Ministerului Culturii, Chișinău (R. Moldova); precum și la Ministerul Culturii, Moscova (Rusia); Fondul Uniunii Artiștilor Plastici, Chișinău (R. Moldova); Fondul Artiștilor Plastici, Moscova (Rusia); Muzeul Național de Artă, Chișinău (R. Moldova); Muzeul Literaturii Române „Mihail Cogălniceanu”, Chișinău (R. Moldova); Muzeul „Alexei Mateevici”, Chișinău (R. Moldova), dar și în colecții particulare în  Austria, Canada, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, SUA și Ucraina.

Artistul s-a bucurat, în cei 67 de ani hărăziți pe pământ, de mai multe premii și distincții, iar publicul îl va putea revedea pe marele artist în fiecare din picturile sale, dar și în filmele documentare despre viața și creația sa, ori în cele artistice, cu participare în roluri episodice.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală