Pască tradițională, ouă roșii, miel gătit la cuptor, sarmale și mule tradiționale. Le poți avea pe toate, dar și multe altele, pe masa ta de Paște, însă fără a sta o zi la bucătărie.
Restaurantele din Moldova, și în acest an, pun la dispoziția cetățenilor serviciul de livrare a bucatelor, numit generic și „Coșul de Paște”. Prețurile pornesc de la 800 de lei și pot ajunge și la 2000 de lei, în funcție de preferințele gastronomice.
Realitatea.md a analizat câteva coșuri de Paște, puse la dispoziția clienților din Moldova, și îți spune ce conțin trei dintre acestea.
Coș de 870 lei:
– steak de pui;
– steak de porc;
– bujenină;
– brânză de oi;
– roșii cherry;
– ouă colorate;
– cozonac;
– vin;
– prosop;
– coș lozie.
Coș de 1100 lei:
– miel confit;
– pui la grătar;
– plăcinte cu brânză;
– ouă vopsite;
– pateu de ficat;
– panettone;
– sarmale cu carne;
– carpaccio de vită și porc.
Coș de 1500 lei:
– pască tradițională cu brânză de vaci;
– cozonac cu fructe uscate și bezea cu flori de trandafir;
– miel gătit cu vin la cuptor;
– ceafă de porc gătită în sous-vide și rumenită la cuptor;
– puișor copt cu rozmarin și cimbru;
– ouă vopsite în vin roșu;
– ulei infuzat cu ierburi locale;
– cașcaval;
– legume proaspete;
– pâine de casă;
– o sticlă de vin.