Curs valutar
 • EUR
  21.6064
  0.6197%
 • USD
  17.7574
  0.1757%
 • RUB
  0.2398
  0.1668%
 • RON
  4.3858
  0.6019%
 • UAH
  0.6447
  0.4188%

24 FRONT LINE: Eu vreau ca atunci când va crește mare, copilul meu să se mândrească cu faptul că tatăl lui e polițist

28 Apr. 2021, 11:04
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Apr. 2021, 11:04 // Societate //  Valentina Buză

24 FRONT LINE a lansat episodul 2 al formatului de serial documentar despre munca medicilor și a polițiștilor din Moldova. Astfel, în acest acest episod, echipa FRONT LINE prezintă opiniei publice cum începe o dimineață a unui echipaj de ambulanță și cu ce sunt dotate mașinile „magice” pentru salvarea vieților. Totodată, echipa de filmare a însoțit eroii din prima linie la mai multe apeluri, printre care un accident rutier, o bătaie între trei persoane în zona căminelor studențești și o persoană în etate cu suspiciune de infarct.

Tot în acest episod, împreună cu Direcția Prevenire a INSP este monitorizată respectarea restricțiilor în localuri. Pe final, este prezentată care au fost urmările discuțiilor cu Consiliul de Siguranță în cadrul preturii sectorului Centru, în contextul nenumăratelor apeluri de pe strada Ștefan cel Mare 6.

De asemenea, Oleg Holmacovschi povestește cum își împarte timpul între meserie și familie un polișist, iar medicul Maxim Porojniuc explică cum să depistăm un infarct și cum acesta se manifestă.

„Sunt căsătorit și am un copil de șase ani. Soția mea este asistentă medicală. Vreau să mulțumesc familiei mele pentru că mă rabdă, din considerentul că le acord puțin timp și atenție. Eu aș vrea ca atunci când o să crească mare, copilul meu să se mândrească cu faptul că tatăl lui e polițist. Aș mai dori ca pe viitor alți copii, inclusiv al meu, să urmeze această cale, pentru că în cazul în care nu ar fi un organ de drept ca poliția, s-ar întâmpla lucruri fără precedent”, spune Oleg Holmacovschi (Ofițer Superior, BRO).

„Primele 3 episoade au fost filmate în perioada Mai-Septembrie 2020. Pe ecranele televizoarelor am ieșit în toamnă, iar acum lansăm episoadele 2 și 3 în mediul online. Sunt extrem de recunoscătoare echipei pentru munca făcută și pentru curajul de a filma în pandemie și de a se expune la risc, în același timp ajutând oamenii din prima linie să-și povestească istoria. În această primăvară începem producția întregului sezon TV de 12 episoade a câte 27 minute fiecare. Va fi interesant, motivant și semnificativ, pentru că așa funcționează oamenii de pe prima linie a vieții și a securității”, a conchis Anastasia Primov, producător și autor al serialului documentar 24 FRONTLINE.

Reamintim că, „24 FRONTLINE” este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film.

Realitatea Live

Ziua Internațională a Muzeelor „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați”
Briefing de presă susținut de fracțiunea parlamentară PSRM
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, din 18 mai 2021
Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
18 Mai 2021, 12:44
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Beregoi
18 Mai 2021, 12:44 // În Lume //  Petru Beregoi

Elveţia este cel mai probabil loc de desfăşurare a unui posibil summit între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden în iunie, a relatat ziarul rusesc Kommersant luni, citând surse din guvern.

Biden, care în martie a spus că crede că Putin este un „ucigaş”, ceea ce a determinat Moscova să-şi recheme ambasadorul de la Washington pentru consultări, a anunţat că ar dori să poarte discuţii cu Putin în timpul unei călătorii planificate în Europa luna viitoare.

Potrivit Casei Albe, diferendele dintre Washington şi Moscova ar trebui rezolvate înainte de o astfel de întâlnire. Kremlinul a declarat că studiază posibilitatea desfăşurării unui summit.

Ministrul rus de externe Sergei Lavrov şi secretarul de stat american Antony Blinken urmează să poarte discuţii la sfârşitul acestei săptămâni în Islanda, la cel mai înalt nivel între Moscova şi Washington de la preluarea mandatului de către Biden.

Se aşteaptă ca ei să discute despre pregătirile pentru un potenţial summit.

Biden a propus să poarte discuţii cu Putin în perioada 15-16 iunie într-o ţară europeană, a relatat Kommersant luna trecută.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82