Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

A fost ademenit spre moarte! Pe timp de pandemie întâlnirile pentru persoanele LGBTQ+ pot fi letale

06 Apr. 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
06 Apr. 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

David P. era un bărbat gay în vârstă de 42 de ani, care locuia în Beveren, Belgia. A lucrat ca operator de macarale, a fost iubit de familie și prieteni și, în urmă cu câteva săptămâni, a fost găsit mort într-un parc izolat.

Poliția locală a reținut trei tineri în calitate de suspecți. La momentul de față, băieții cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani nici nu confirmă și nici nu infirmă că s-ar face vinovați de omor.

David P., plecase în parc după ce și-ar fi aranjat o întâlnire cu un bărbat prin intermediul aplicației „Grindr”, o platformă de întâlniri pentru persoane gay.

Atunci când a sosit la locul stabilit însă, bărbatul a fost ambuscadat și atacat brutal.

Poliția locală nu a precizat dacă uciderea a fost motivată sau nu de homofobie, însă cazul evidențiază faptul că, căutările de legături romantice pe timp de pandemie „poate avea un rezultat letal” pentru persoanele LGBTQ+.

Cazul lui David P. nu este singurul incident de acest gen. Un adolescent din SUA a fost acuzat recent de crimă motivată de ură, după ce a atacat violent un bărbat pe care l-ar întâlnit cu ajutorul Grindr.

De asemenea, în Irlanda, un adolescent este judecat după ce a recunoscut că a atacat și a încercat să jefuiască un bărbat căruia i-a întins o cursă în timp ce vorbea cu el pe Grindr.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 21:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 21:43 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că în prezent se discută și cu deputații socialiști în privința proiectului de modificare a Legii Supreme, informează Realitatea.md.

„La moment se discută si cu deputati din alte fractiuni parlamentare, mai ales ca este proiectul promovat de catre Guvernul anterior, sustinut de socialisti. Deci nu văd de ce nu l-ar vota”, a afirmat Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Fiind întrebată ce le solicită la schimb cei din PSRM, Stamate spune că opoziția reprezentată de socialiști nu ar putea pretinde să ceară ceva la schimb, deoarece acesta este în fond proiectul lor.

Fostul președinte al Curții Constituționale, care a fost și ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a menționat că din acest lucru va avea de câștigat și opoziția.

„Eu cred că opoziția trebuie să voteze. Ar fi perfect dacă ar fi un vot unanim, pentru că reforma Justiției ar însemna că e nevoie și de suportul celor din opoziție, pe termen lung. Dar opoziția ar putea să torpileze acest proces”, susține Alexandru Tănase.

Menționăm, că pentru modificarea Constituției este nevoie de votul a două treimi dintre deputați. Proiectul prevede că Legea Supremă va fi modificată în ceea ce privește imunitatea judecătorilor, adică această imunitate va fi scăzută. De asemenea, se va modifica criteriile de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție, unde vor putea candida și persoane non-judecători, adică avocați, profesori universitari din domeniu, dar și va fi modificată componența CSM, în sensul că va fi exclus procurorul general și ministrul Justiției din componența acestui Consiliu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române