Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Admitere 2021: Profesiile care nu te vor lăsa șomer sunt cele din domeniul IT. Raport

28 Iul. 2021, 10:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
28 Iul. 2021, 10:30 // Actualitate //  Petru Cosoi

Campania de admitere 2021 este în plină desfășurare. Viitorii studenți sunt în căutarea specialităților, care le vor putea oferi o profesie actuală și solicitată pe piață, pentru un viitor asigurat și lipsit de griji. Proiectul TEKWILL implementat de ATIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei susține un proiect de comunicare despre procesul de admitere la specializările IT, inclusiv din considerentul soluțiilor pe care îl poate oferi domeniul IT pentru dezvoltarea profesioniștilor în Republica Moldova.

Potrivit  raportului 100 de Joburi de viitor, realizat de Universitatea Deakin din Australia, mai mult de jumătate din locurile de muncă ale viitorului sunt specialități care au nevoie de cunoștințe în Tehnologia Informației, iar necesitatea alfabetizării digitale, pentru a găsi un loc de muncă vacant, a crescut cu 212% timp de trei ani. În 2021, această abilitate a devenit absolut necesară, pandemia accelerând și mai mult dezvoltarea domeniului Tehnologiilor Informației.

Oferta de admitere a Universității de Stat din Moldova și anume Facultatea de Fizică și Inginerie, propune abiturienților instrumentele necesare pentru ca aceștia să însușească abilități practice, necesare și actuale în următoarele decenii. Punctul forte al acestei Facultăți este matricea educațională, creată în jurul abilităților practice de inginerie, proiectare, stabilirea mecanismului de funcționare și a Fizicii – știința care studiază proprietățile și structura materiei, formele de mișcare ale acesteia, precum și transformările lor reciproce.

În cadrul etapei de Admitere 2021, Facultatea de Fizică și Inginerie a venit cu următoarea ofertă educațională:

🔴 LICENȚĂ

🔸 Fizică (Program comun cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România – două diplome)

🔸 Tehnologia informației (studii la Zi și Frecvență Redusă)

🔸 Inginerie și managementul calității (studii la Zi și Frecvență Redusă)

🔴 MASTERAT

🔸 Fizica teoretică

🔸 Fizica și ingineria semiconductorilor

🔸 Procedee și metode de măsurare în ingineria mediului

🔸 Tehnologii informaționale în modelare

🔸 Tehnologii informaționale în educație

Drept exemplu, pentru a vă convinge de actualitatea disciplinelor propuse, Facultatea de Fizică și Inginerie propune facultativ și ore de pilotarea dronelor, o practică inovativă, utilizată cu succes în economia mondială, de la servicii de curierat – până la agricultură, și care începe a fi implementată și în Republica Moldova. Alte cursuri oferite facultativ studenților țin de managementul aplicațiilor, testarea software, limbaje de programare.

Pentru a fi admis la această Facultate, este necesară depunerea dosarului până pe data de 30 iulie 2021. Locurile la buget sunt distribuite în bază de concurs, iar prețul pentru studiile în bază de contract pornește de 5500 de lei anual.

Alege cariera IT la Facultatea de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați pagina web a facultății: http://phys.usm.md.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române