Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

ALERTĂ! Armata, din nou în stradă! Militarii și carabinierii ar putea patrula pe străzi și în stațiile de așteptare

28 Iul. 2021, 11:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Iul. 2021, 11:55 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

UPDATE 12:20: Contactat de Realitatea.md, ofițerul de presă al Ministerului Apărării, Maria Aramă ne-a declarat că instituția nu a primit o solicitare în acest sens, însă a luat act de documentul municipalității.

Carabinierii și militarii vor reveni cel mai probabil, din nou, pe străzile din Capitală, dar și în preajma stațiilor de așteptare, așa cum a fost anul trecut, atunci când numărul cazurilor noi de COVID- 19 era în continuă creștere.

Se întâmplă odată cu agravarea situației în sănătate, dar și după ce tulpina indiană numită și „Delta” a fost confirmată la câțiva moldoveni.

O solicitare în acest sens a fost aprobată, ieri, 27 iulie de membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău și expediată, cel mai probabil, în adresa MAI.

„Se solicită suportul imediat al organelor de forță (Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Carabineri, altor organe de forță) în patrularea străzilor și monitorizarea, respectării regulilor de sănătate publică, inclusiv la stațiile de așteptare”, se arată în decizia CESP Chișinău.

De asemenea, în același document se precizează că în Chișinău a fost institutit începând cu ziua de ieri gradul de alertă „Cod Galben”.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise, în transportul public, dar și în locurile aglomerate.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 05:30 // Economie //  Mădălina Sorokovsky

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat primul infografic informativ din cele 20, care reprezintă dinamica livrărilor de produse petroliere în Republica Moldova în perioada 2019-2020, scrie Bani.md.

Piața produselor petroliere din Republica Moldova este asigurată din importul acestora de la principalii furnizori din regiune. Conform datelor statistice ale ANRE elaborate în baza rapoartelor prezentate de companiile licențiate și importurilor înregistrate de Serviciul Vamal, România este principal furnizor de produse petroliere în RM, urmat de Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Belarus.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române