Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

ALERTĂ! Ce se întâmplă la vămi? O eroare tehnică a blocat zeci de mașini. Ce spune Poliția de Frontieră?

17 Iul. 2021, 12:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 12:16 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Zeci de mașini, blocate la propriu în câteva vămi, iar moldovenii nu pot ieși din țară! Se întâmplă din cauza unei noi erori înregistrată la câteva puncte de trecere a frontierii pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră se precizează că sistemele vamale funcționează, însă cu ușoare întreruperi.

„Astăzi se atestă un trafic intensiv în mai multe puncte de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, ceea ce determină creșterea timpului de așteptare. De asemenea, a fost identificată și o eroare tehnică, din cauza căreia sistemele vamale funcționează cu ușoare întreruperi. Specialiștii Serviciului Vamali sunt la fața locului și vor remedia în cel mai scurt timp problema. Facem apel către participanții la traficul transfrontalier să-și planifice ruta înainte de a porni la drum și să se orienteze spre punctele de trecere a frontierei cu trafic mai puțin intens”, anunță responsabilii de la Poliția de Frontieră.

Colaboratorii Poliției de Frontieră îndeamnă oamenii la calm.

„Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier: suplimentarea numărului de angajați, deschiderea tuturor arterelor de deplasare, comunicarea cu cetățenii despre situația creată. Rugăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare, se lucrează la capacitate maximă”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 40 794 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 19 813 traversări persoane, dintre care 11 310 treceri la frontiera moldo-română, 3 421 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 082 treceri aeriene.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:03 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky
O echipă din Moldova a participat la Transilvania International Film Festival 2021, organizat la Cluj-Napoca, cu proiectul The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan). Unde a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop, în valoare de 7 000 de euro, scrie diez.md.

Echipa din Moldova a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop în valoare de 7 000 de euro.

Din echipă fac parte: regizorul și scenaristul Călin Laur, Max Cârlan, Victoria Chirilov, producătorul Ștefan Nahaba/Racketa Production.

Proiectul cinematografic The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan) spune povestea Mariei Drăgan, care a fost descoperită cântând într-un câmp de roșii într-un colhoz. Filmul povestește ascensiunea acesteia, dar și momente mai puțin plăcute.

Despre Maria Drăgan

Maria Drăgan s-a născut la 23 august 1947 în satul Bălăurești, raionul Nisporeni. Maria era mezina familiei cu șase copii a lui Anastas și a Alexandrei Drăgan. După absolvirea școlii medii din sat (opt clase), studiază un an la Școala medie de muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău (1964-1965). Aici este descoperită și apreciată de Isidor Burdin, violonist, compozitor și conducătorul artistic al ansamblului de tineri din cadrul școlii.

Se bucură de succes în Ungaria, la Festivalul de artă al RSS Moldovenești (1971), unde este distinsă cu Premiul special. În perioada 1975-1976, este solistă a Orchestrei „Lăutarii” a Filarmonicii de Stat din Chișinău. De-a lungul carierei artistice, a întreprins numeroase turnee în URSS.

Maria Drăgan a suferit de tuberculoză, boală care i-a pricinuit și moartea. Se stinge prematur din viață în satul natal la vârsta de 39 de ani.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate