Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Au fost depistate teste PCR COVID-19 și un act de identitate cu semne de falsificare, la controlul de frontieră

02 Iul. 2021, 12:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
02 Iul. 2021, 12:41 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească și trei teste PCR COVID-19 cu semne de falsificare, la întâi iulie, în punctele de trecere Cahul și Giurgiulești – Galați. 

Potrivit informațiilor, primul caz a avut loc în punctul de trecere Cahul, unde la linia de control s-a apropiat un microbuz ce efectua cursa Republica Moldova – Franța. Ulterior, la solicitarea polițiștilor de frontieră, conducătorul auto a prezentat coletele care urmau a fi transportate, printre care și un plic în care s-a depistat o carte de identitate românească. La verificarea acesteia cu ajutorul tehnicii speciale s-a stabilit prezența indicilor de falsificare.

În rezultatul audierilor, șoferul a mărturisit că ar fi preluat coletul de la centrul de colectare al firmei transportatoare, unde acesta este angajat, declarând însă că nu cunoștea de conținutul plicului, el având doar rolul de curier.

Totodată, alți trei moldoveni sunt cercetați pentru prezentarea testelor PCR COVID-19 cu indici de falsificare, fapt confirmat în urma verificării suplimentare a actelor. Audiați, cei trei ar fi recunoscut că și-ar fi perfectat testele medicale în orașul Cahul, pentru care ar fi achitat câte 400 de lei pentru fiecare test. 

Conform procedurilor legale, actele identificate ca fiind false au fost ridicate și urmează să fie supuse unei proceduri de expertiză. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 11:45 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Inspectorii de integritate nu sunt în vacanță. Aceștia au inițiat alte două controale pe avere, săptămâna trecută, în privința a doi judecători. Este vorba despre doi magistrați care fac parte din cadrul Judecătoriei Chișinău și Comrat.

Procedurile de control au fost pornite, după ce președintele ANI s-a autosesizat dintr-o investigație jurnalistică, în care au fost vizați mai mulți judecători cu averi impunătoare, anunță responsabilii instituției.

„Dacă în cadrul controalelor vor fi constatate încălcări, ANI va comunica mai multe detalii prin intermediul comunicatelor de presă”, anunță ANI.

Între timp, inspectorii au depistat două posibile conflicte de interese care, în prezent, sunt investigate. Acestea vizează șeful unei subdiviziune subordonată Direcției Generale educație, tineret și sport a Consiliului municipiului Chișinău și un consilier din Consiliul orașului Sângera din municipiul Chișinău.

„În procedură de anchetă se află și câte un consilier local din raioanele Cantemir și Soroca. Aceștia s-ar afla în incompatibilitate de funcție”, se arată în comunicat.

La fel, un director interimar a unei întreprinderi municipale din gestiunea primăriei Capitalei și un consilier din municipiul Bălți s-au ales cu câte o contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

„Pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese va fi sancționat și un primar de oraș din sud-estul republicii. Iar, o asociație obștească din raionul Ungheni a primit o amendă pentru împiedicarea activității ANI. În total, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în mărime de 14 mii de lei”, mai anunță inspectorii.

Potrivit ANI, săptămâna trecută, au fost stabilite două încălcări ale legislației ANI. Este vorba de un conflict de interese admis de către un fost primar din raionul Orhei și o incompatibilitate de funcție a unui primar din raionul Fălești.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate