Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Avocații lui Ilan Șor acuză că la Curtea de Apel Cahul legea este călcată în picioare

13 Apr. 2021, 17:01
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
13 Apr. 2021, 17:01 // Politica //  Valentina Buză

Judecătorii Curții de Apel Cahul calcă legea în picioare în procesul de examinare a dosarului deschis pe numele lui Ilan Șor, examinând cauza cu încălcări ale restricțiilor impuse de starea de urgență. Afirmațiile au fost făcute de avocații lui Ilan Șor, după ce instanța din Cahul a respins cererile avocaților de recuzare a judecătorului Tudor Berdilă și demersul în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală.

Avocatul Aureliu Colenco spune că a cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități în contextul stării de urgență provocată de COVID-19.

„Noi suntem în ședință de câteva ore, în timp ce normele prevăd că ședințele nu pot dura mai mult de o oră. Curtea de Apel Cahul își face propria lege. Toate instanțele de judecată din țară au adoptat ordine în această privință, nu și Curtea de Apel Cahul”, a declarat Colenco.

Potrivit apărătorului, respingerea cererii de recuzare a ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală reprezintă o fărădelege fără precedent.

„Este o fărădelege totală. Curtea de Apel Cahul și-a asumat funcția de Curte Constituțională. Instanța de la Cahul nu a avut dreptul să facă acest lucru”, a declarat Colenco.

Apărarea consideră abuzivă și respingerea cererii de recuzare a judecătorului Tudor Berdilă, întrucât acesta a fost, anterior, coleg de serviciu cu unul dintre cei trei avocați ai lui Șor. Mai mult, a fost șeful unuia dintre avocați.

Amintim că și anterior apărarea lui Ilan Șor a reclamat multiple abuzuri și încălcări a instanței de judecată din Cahul.

La rândul său, Ilan Șor pledează nevinovat.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 08:18
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 08:18 // Life //  Valentina Buză

Pentru ca un antrenament fizic să dea rezultatele scontate trebuie ca tu, înainte de toate, să fii într-o formă optimă. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, spun experții în fitness și nutriție.

Mâncarea este cel mai important element care influențează eficiența unui antrenament fizic. Dacă faci mișcare pentru a elimina câteva kilograme în plus, s-ar putea să fii tentat să nu mănânci nimic înainte de antrenament. Din păcate, aceasta este una dintre cele mai neinspirate decizii pe care le-ai putea lua în legătură cu tonusul și sănătatea ta.

Antrenamentele fizice, mai ales cele de intensitate medie-mare, pe stomacul gol, nu te vor ajuta să slăbești, ci îți vor conferi o stare de leșin, de moleșeală, de apatie. În cele din urmă, corpul tău va consuma și ultimele minerale și toții nutrienții rămași în organism, iar tu vei rămâne secătuit de vlagă și îți vei pune sănătatea în pericol, riscând chiar, ca după antrenament să mănânci mai mult decât în mod normal.

De altfel, nici varianta în care mergi direct de la grătar la sala de fitness nu e cea mai fericită. Te vei trezi că respiri cu dificultate și vei resimți mai intens fiecare mic efort pe care îl faci, pentru că mâncarea nu a avut timp să se digere și să pună la dispoziția metabolismului substanțele de care ai nevoie pentru a avea energie și un tonus bun.

Când e indicat să mănânci, mai exact

Acestea fiind spune, când trebuie să mâncăm, atunci când vrem să facem sport?

American Heart Association și Academia de nutriție și dietetică recomandă oamenilor care vor să facă mișcare să mănânce înainte de antrenament, cu una-patru ore.

Cu cât mușchii tăi lucrează mai greu, cu atât vor avea nevoie de mai mulți carbohidrați pentru a continua, a scris dietistul înregistrat Christopher Mohr pentru Eat Right , o publicație a Academiei de Nutriție și Dietetică.

Prin urmare, e important ca masa pe care o vei lua înainte de antrenamentul fizic să fie bogată în carbohidrați, deoarece aceștia reprezintă principala ta sursă de energie.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie