Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Călătoria cu transportul public, mai scumpă la Comrat. Cât va costa o călătorie cu microbuzul începând cu 1 decembrie

26 Nov. 2021, 19:59
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Nov. 2021, 19:59 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

O surpriză neplăcută îi așteaptă pe locuitorii capitalei regiunii autonome Găgăuzia. De la 1 decembrie costul călătoriei în transportul public va fi majorat la 4 lei. Această decizie a fost luată de către membrii consiliului municipal Comrat în ședința ordinară de vineri, 26 noiembrie, informează gagauzinfo.md

Majorarea prețului a fost solicitată de trei agenți economici care furnizează servicii de transport pentru persoanele din Comrat. Invocând un număr redus de pasageri și un preț mai mare la combustibil, transportatorii au solicitat o creștere a tarifului de la 3 la 5 lei.

Potrivit declarațiilor, s-a ajuns la un compromis. Prețul pentru călătoria în microbuzele orașului de toate categoriile de pasageri cu vârsta peste 12 ani va fi de 4 lei de la 1 decembrie. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani vor călători cu prețul de 2 lei, iar copiii sub 7 ani – gratuit.

În schimb, autoritățile orașului au extins scutirea transportatorilor de obligația de a plăti taxe și pentru 2022 – „prețul de emisiune” aici va fi de aproximativ 200 de mii de lei.

În prezent, tariful în microbuzele de la Comrat este de 3 lei.

În total, în Comrat funcționează în prezent 11 rute, administrate de trei agenți economici.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 17:14 // Actualitate //  Realitatea.md

Masturbarea este un fenomen care nu trebuie nici exclus complet din viața unui bărbat, nici nu trebuie transformat într-un lucru necesar. Medicul urolog-androlog, Ion Dumbrăveanu, afirmă că masturbarea este un fenomen care depinde de fonul hormonal al fiecărui organism și de fonul educațional. Declarațiile doctorului au fost făcute în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Ea este acceptabilă la vârsta adolescentei atunci când îți formezi, cunoști propriul corp. Este o etapă a dezvoltării organismului masculin. După datele din literatură, 90-96% din bărbați au făcut-o odată sau de câteva ori la această vârstă, în momentul în care se găsește partenera deja treptat, treptat dispare. Este o etapă a vieții. Cu alte cuvinte, părerea medicală despre masturbare: este o etapă a adolescenți și a bărbatului tânăr care dispare de la sine și care poate apărea atunci când unul sau altul este plecat și vrea să-și păstreze cuplul, vor să fie fideli, a declarat Ion Dumbrăveanu.

În opinia specialistului, tendința bărbaților de a se masturba în contextul în care au o parteneră, familie, reprezintă un element la limita dintre normă și patologie.

Cu părere de rău, am cupluri în care bărbatul nu-și vede soția, vede televizorul și vede auto-satisfacerea prin masturbare. La un moment dat aceasta poate deveni o patologie, a adăugat medicul.

De asemenea, masturbarea nu poate fi egalată cu un act sexual veritabil, susține expertul.

Doar parțial. Dacă e cu scopul de ejaculare, da. Nu poate nimeni înlocui un act sexual. Un act sexual are mai multe competente. În primul rând, noi vorbim despre un act sexual heterosexual. El are mai multe etape: are etapa de dorință, etapa de penetrare, aceleași mișcări motorii, etapa de post act, atunci când stai îmbrățișat, trăiești acea clipă. Nu poate masturbarea înlocui actul sexual, ea poate înlocui o ejaculare, a concluzionat medicul Ion Dumbrăveanu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală